Ziemassvētku brīvdienas Rīgā ir atzītas par visizdevīgākajām Eiropā

© Sputnik / Sergey MelkonovУнивермаг "Ориго" на привокзальной площади Риги сияет огнями
Универмаг Ориго на привокзальной площади Риги сияет огнями - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Portāls Post Office Travel Money apgalvo, ka Rīgā ir visizdevīgāk pavadīt Ziemassvētku brīvdienas, bet Ziemassvētku dāvanas var iegādāties lētāk nekā Londonā.

RĪGA, 13. novembrī – Sputnik. Aizmirstiet par omulīgajiem Minhenes alus miestiņiem un zaigojošajām Lilles vitrāžām – par labāko Ziemassvētku brīvlaika pavadīšanas pilsētu atzīta Latvijas galvaspilsēta, raksta BusinessInsider.

Ziemassvētku dāvanas. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Le Monde: Francijas iedzīvotāji jau sākuši pārdot savas Ziemassvētku dāvanas

Portāls Post Office Travel Money piešķīra Rīgai pirmo vietu Eiropas pilsētu vidū, kurās ir visizdevīgāk nodarboties ar Ziemassvētku iepirkšanos.

Pētījums parādīja, ka nedēļas nogale diviem Rīgā izmaksās tikai 504 britu mārciņas (570 eiro), ieskaitot pārlidojumu, ceļu no lidostas uz centru un atpakaļ, izmitināšanos viesnīcā, pārtiku, dzērienus un, protams, Ziemassvētku izklaides.

Kaut gan kopējās uzturēšanās izmaksas vismazākās izrādījās Prāgā, aviobiļešu ierobežotais skaits un brīvo dzīvesvietu skaits Čehijas galvaspilsētā palielināja brauciena izmaksas līdz 547 mārciņām (649 eiro).

Britu tūristu vidū populāri ziemassvētku gadatirdziņi Minhenē un Berlīnē ieņēma otro un astoto vietu attiecīgi. Sarakstā tāpat tika iekļauta Lille (Francija), Tallina (Igaunija), Budapešta (Ungārija), Kopenhāgena (Dānija), Vīne (Austrija) un Stokholma (Zviedrija).

Новогодние подарки - Sputnik Latvija
WWF dod ekoloģiskus padomus pirms Ziemassvētkiem un Jaungada

Tāpat pētījums parādīja, ka Ziemassvētku iepirkšanās Rīgā ir ievērojami izdevīgāka, nekā Lielbritānijā. Post Office Travel Money salīdzināja sešu populāru dāvanu vērtību – Ralph Lauren krekli, Clinique lūpu krāsas, Marc Jacobs smaržas, Levi’s 501 džinsus, UGG zābakus un iPad – visās desmit pilsētās.

Tika noskaidrots, ka veikt pirkumus Rīgā ir vidēji par 15% izdevīgāk nekā Londonā. Berlīne izrādījusies par 22% lētāka par Lielbritānijas galvaspilsētu, savukārt Stokholma par 21% dārgāka.

BusinessInsider atgādina, ka Rīgā darbojas trīs galvenie Ziemassvētku tirdziņi – Doma laukumā, Līvu laukumā un Esplanādē, tā kā garlaikoties nenāksies.

Ziņu lente
0