Putins apsolījis sodīt tos, kuri likuši šķēršļus pilnvērtīgai sarunai ar Trampu

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин и президент США Дональд Трамп в саммите АТЭС
Президент РФ Владимир Путин и президент США Дональд Трамп в саммите АТЭС - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents Vladimirs Putins norādījis, ka krīze Krievijas un ASV attiecībās ir viens no iemesliem, kuru dēļ nav notikusi pilna formāta tikšanās ar ASV vadītāju Donaldu Trampu.

RĪGA, 12. novembris — Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins bija gandarīts par īso sarunu ar ASV prezidentu Donaldu Trampu, taču pie tam paziņoja, ka nepieciešams detalizēti apspriest divpusējās attiecības, vēsta RIA Novosti.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina un ASV vadītāja Donalda Trampa rokasspiediens. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Putins un Tramps īsumā tikušies APEC samitā

Putins paskaidroja, ka pilnvērtīgu tikšanos ar Trampu APEC samita ietvaros Danangas pilsētā Vjetnamā nav izdevies organizēt protokola formalitāšu un abu valstu vadītāju aizpildīto grafiku dēļ – ar šīm grūtībām nav izdevies tikt galā viņu komandām, arī ledus abu valstu attiecībās nav izkustējies.

"Par atsevišķu tikšanos: pirmkārt, tas bija saistīts ar Trampa grafiku un manu grafiku, un noteiktām protokola formalitātēm, ar kurām diemžēl neizdevās tikt galā mūsu komandām. Nu, par to viņi saņems sodu. Vienlaikus nekas briesmīgs nenotika. Mēs aprunājāmies šīsdienas sēdē, apspriedāmies. Kopumā pārrunājām visu, ko vēlējāmies," – norādīja Putins.

Viņš uzsvēra, ka Tramps ir labi audzināts un kopīgam darbam "komfortabls" cilvēks, kurš izturas ļoti labvēlīgi un korekti.

Pie tam Putins atgādināja, ka krīze Krievijas un ASV attiecībās vēl nav beigusies – arī tas ir viens no iemesliem, kuru dēļ pilnvērtīga tikšanās nenotika. Taču Krievijas valsts vadītājs pauda, ka ir gatavs dialogam un KF un ASV kopīgo problēmu koleģiālam risinājumam.

Министр иностранных дел России Сергей Лавров - Sputnik Latvija
Lavrovs: Putins ir gatavs tikties ar Trampu

"Mēs esam gatavi pāršķirt šo lappusi un iet tālāk, skatīties nākotnē, risināt problēmas, kurās ieinteresēta gan ASV tauta, gan Krievijas tauta, domāt par to, kā aizpildīt mūsu ekonomiskos sakarus ar konkrētu, nopietnu saturu," – informēja Vladimirs Putins.

Krievijas prezidents īpaši uzsvēra, ka Krievijai un ASV izdevies saskaņot paziņojumu Sīrijas jautājumā, jo, pēc viņa vārdiem, tālākā cīņa ar terorismu ir ārkārtīgi svarīga gan Savienotajām Valstīm, gan KF, gan arī visai starptautiskajai sabiedrībai.

Prezidents apgalvoja, ka cīņa ar teroristiem turpināsies, turklāt kopīgiem spēkiem.

Iepriekš ziņots, ka Putinam un Trampam izdevās atrast brīdi sarunai fotografēšanās ceremonijas laikā pirms APEC līderu pirmās darba sēdes Danangā.

Ziņu lente
0