Taksometrs par autobusa cenu – Saeima atbalstījusi jaunievedumu Latvijas reģioniem

© Sputnik / Sergey MelkonovAutobusa pietura
Autobusa pietura - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mazapdzīvotos Latvijas reģionos autobusu vietā uz reisiem izbrauks automobiļi, izsaukšana – pēc pasažiera pieprasījuma.

RĪGA, 9. novembris — Sputnik. Latvijas Saeima, 9. novembrī, galīgajā lasījumā pieņēmusi grozījumus likumā par sabiedriskā transporta pakalpojumiem, kuri ļaus reģionos ar zemu pasažieru plūsmu izmantot vieglos automobiļus kā sabiedrisko transportu, vēsta LSM.

Reģionos ar nelielu iedzīvotāju un, līdz ar to, pasažieru skaitu autobusi bieži brauc pustukši. Lai nodrošinātu sabiedriskā transporta pakalpojumu pieejamību un nepieļaut reisu slēgšanu, deputāti atļāvuši reģionos izmantot nelielus autobusus, mikroautobusus un automobiļus pēc pasažieru pieprasījuma. Līdz ar to, izdevumus, kurus valdībai ir jākompensē pārvadātājiem, būs mazāki, uzsver likumprojekta autori.

Такси на рижской набережной - Sputnik Latvija
Taksometru vadītāji rīkos protesta akciju pret skaitītāju obligāto nomaiņu

Tādējādi, Latvijas provinces iedzīvotājiem kļūs pieejami taksometru pakalpojumi pēc autobusa cenas.

Pieņemot likuma grozījumus, parlaments noteica, ka M1 kategorijas transportlīdzekļi (transportlīdzekļi, kuri tiek izmantoti pasažieru pārvadāšanai, un kuriem, izņemot vadītāja vietu, ir ne vairāk par astoņām sēdvietām) jāiziet tehnisko apskati divas reizes gadā.

Pasažieru maz, neremontēti ceļi

Dažu Latvijas reģionu zemās apdzīvotības dēļ maz tiek izmantoti arī vietējās nozīmes un pašvaldību ceļi, kopumā tie ir gandrīz 4 tūkstoši kilometri, paziņoja telekanāla LNT raidījuma "900 sekundes" intervijā satiksmes ministrs Uldis Augulis. Pēc viņa sacītā, izdevumi šo ceļu uzturēšanai tiks samazināti.

Līdzekļi tiks novirzīti augsti noslogoto ceļu uzturēšanai — to garums sastāda 200 kilometrus, šo ceļu uzturēšanas klase jau ir paaugstināta. Tādējādi, tas nozīmē, ka ziemas periodā tos varēs tīrīt biežāk, uzsvēra Augulis.    

Ziņu lente
0