Politika

Mediji: Porošenko neatbalsta diplomātisko attiecību pārtraukšanu ar Krieviju

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasPetro Porošenko
Petro Porošenko - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vakar Augstākās radas atbildīgajai komitejai politiskā spēka "Ukrop" tautas deputātu grupa iesniedza grozījumus, kuri paredz diplomātisko attiecību izbeigšanu ar Krieviju trīs mēnešu laikā.

RĪGA, 9. novembris — Sputnik. Ukrainas Augstākās radas deputāts no valdošā "Petro Porošenko bloka" Ivans Viņņiks paziņoja, ka valsts prezidents neatbalsta diplomātisko attiecību izbeigšanas ideju ar Krieviju, vēsta RIA Novosti.

"Es varu tikai sacīt, ka prezidents neatbalsta diplomātisko attiecību pārtraukšanu ar Krievijas Federāciju. Ideju, kuru es piedāvāju komitejai, — tā paliek komitejas izskatīšanā," teica viņš telekanāla "Prjamoj" ēterā.

Trešdien Viņņiks paziņoja, ka grasās piedāvāt parlamenta atbildīgajai komitejai ieviest Donbasa reintegrācijas galīgajā likumprojekta statūtos, kuru Rada plāno izskatīt otrajā lasījumā novembra vidū, formulējumu, kurš, pēc viņa domām, Ministru Kabinetam liek pārtraukt diplomātiskās attiecības ar Krieviju, kura šajā likumā nosaukta par "agresoru".

Vakarā kļuva zināms, ka grozījumi tika iesniegti. "Tautas frontes" frakcijas deputāts Andrejs Teteruks paziņoja, ka grozījumus ar numuru 595 ir iesnieguši politiskā spēka "Ukrop" tautas deputātu grupa, tajā viņi piedāvā Ministru Kabinetam trīs mēnešu laikā pārtraukt attiecības ar Krievijas Federāciju.

Спецпредставитель США по Украине Курт Волкер, архивное фото - Sputnik Latvija
Viedoklis
Volkera slepenā vizīte Ukrainā. Porošenko Vašingtonai vairs nepatīk

Diplomātiskās attiecības starp Ukrainu un Krieviju tika izveidotas 1992. gadā ar atbilstošu protokolu. Saskaņā ar Ukrainas likumdošanu, piedāvājumu par diplomātisko attiecību pārtraukšanu iesniedz ĀM vai citas izpildvaras centrālās iestādes (Ministru Kabinets, ministrijas, valsts iestādes). Iepriekš Ukrainas ĀM ministrija paziņoja, ka neatbalsta diplomātisko attiecību pārtraukšanas ideju ar Krieviju, jo uzskata, ka tas varētu negatīvi ietekmēt Ukrainas pilsoņus.

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs nosauca lēmumu par diplomātisko attiecību pārtraukšanu par Ukrainas suvereno lietu, taču atgādināja, ka Kijeva pēdējā laikā pieņēmusi ne mazums lēmumu, kuriem bijušas negatīvas sekas konflikta noregulēšanai valsts dienvidaustrumos.

"visticamāk, ja šāds lēmums šoreiz tiks pieņemts, tad tas papildus sarežģīs situāciju, taču galvenais, tas nodarīs skādi cilvēku interesēm gan pašā Ukrainā, gan Krievijā," pateica žurnālistiem Peskovs.    

Ziņu lente
0