Porošenko parakstīja likumu par Krievijas mākslinieku viesizrāžu ierobežošanu

© AP Photo / Mindaugas KulbisПрезидент Украины Петр Порошенко
Президент Украины Петр Порошенко - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Organizatoriem ne vēlāk kā 30 dienas pirms koncerta rīkošanas ir jānosūta Ukrainas Drošības dienestam (UDD) iesniegums par to, vai pastāv "likumīgs pamatojums" artistu neielaišanai valstī.

RĪGA, 8. novembris – Sputnik. Ukrainas prezidents Petro Porošenko parakstīja Augstākās radas pieņemto likumu, kurš aizliedz viesizrādes Krievijas artistiem, kuri, pēc Kijevas domām, "apdraud nacionālo drošību", vēsta RIA Novosti.

Aktieris Ivars Kalniņš - Sputnik Latvija
Ivars Kalniņš iekļauts skandalozajā "Myrotvorets" sarakstā

Likuma statusā parlamenta mājas lapā norādīts, ka dokuments 7. novembrī "atgriezts ar prezidenta parakstu". Valsts vadītāja preses dienests apstiprināja šo informāciju. Likums stājās spēkā no dienas, kura seko pēc tā publicēšanas oficiālajā presē. 5. oktobrī Rada pieņēma likumu, kurš aizliedz mākslinieku viesizrāžu rīkošanu, kuri iekļuvuši Ukrainas Kultūras ministrijas "melnajā sarakstā". Dokuments tāpat nosaka īpašas prasības Krievijas mākslinieku viesizrāžu organizēšanai.

Organizatoriem ne vēlāk kā 30 dienas pirms koncerta rīkošanas ir jānosūta Ukrainas Drošības dienestam (UDD) iesniegums par to, vai pastāv "likumīgs pamatojums" artistu neielaišanai valstī. Tikai pēc tam, kas iestāde desmit dienu laikā sniegs atbildi, organizatori var noslēgt līgumu ar artistu. Par likuma pārkāpumu paredzēts sods no 50 līdz 100 minimālajām darba algām (no 160 līdz 320 tūkstošiem grivnu vai no 6 līdz 12 tūkstošiem dolāru).

Daudziem Krievijas izpildītājiem aizliegts iebraukt Ukrainā, jo viņi apmeklējuši Krimu. 2015. gada augustā Ukrainas Kultūras ministrija publicēja kultūras personu "melno sarakstu", kuri "apdraud valsts nacionālo drošību". Vēlāk iestāde paplašināja šo sarakstu. Sarakstā nonākušo mākslinieku vidū ir Oļegs Gazmanovs, Josifs Kobzons, Valērija Perfilova, Sergejs Penkins, Aleksandrs Rozenbaums, Jūlija Čičerina.

Ziņu lente
0