Politika

Donalds Tramps paziņojis par iespējamu tikšanos ar Vladimiru Putinu Vjetnamā

© REUTERS/Carlos BarriaASV prezidents Donalds Tramps
ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents informējis, ka Krievija varētu atbalstīt ASV jautājumos par Ziemeļkoreju un Sīriju, turklāt nepieciešama saruna par Ukrainu.

RĪGA, 3. novembris — Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps paziņojis, ka, iespējams, tiksies ar Krievijas valsts vadītāju Vladimiru Putinu Vjetnamā APEC samita laikā, kas notiks 6.-11. novembrī.

"Tas ir ļoti svarīgs brauciens. Iespējams, mums būs tikšanās ar Putinu. <…> Tas ir ļoti svarīgi. Viņi var palīdzēt mums ar Ziemeļkoreju, Sīriju. Mums ir jāpārrunā par Ukrainu," — teica Tramps intervijā telekanālam Fox News.

Iepriekš Baltā nama vadītāja padomnieks nacionālās drošības jautājumos Herberts Makmāsters informēja, ka jautājums par Putina tikšanos ar Trampu vēl nav atrisināts. Arī Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs septembrī norādīja, ka precīzas informācijas par valstu līderu pārrunām APEC samitā vēl nav.

Хиллари Клинтон - Sputnik Latvija
Hilarija Klintone iecerējusi vizīti Sanktpēterburgā

"Pagaidām nekas netiek plānots. Mēs vēl neesam gatavojuši Vjetnamu… nekādas divpusējas tikšanās Vjetnamā nav gatavotas, tāpēc pagaidām par to runāt būtu priekšlaicīgi," — Peskova vārdus citēja aģentūra RIA Novosti.

Iepriekš Tramps un Putins tikās G20 samitā Vācijā šī gada jūlijā.

Krievijas senators Aleksejs Puškovs uzskata, ka ASV prezidents Donalds Tramps piešķir lielu nozīmi pārrunām ar Krievijas valsts vadītāju Vladimiru Putinu, jo viņš ņem vērā politisko loģiku, nevis "pret Krieviju vērstu paranoju".

Ziņu lente
0