Krievijas izlasei varētu aizliegt izpildīt himnu Ziemas Olimpiādē

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar mediju ziņojumiem, Starptautiskā Olimpiskā komiteja varētu aizliegt Krievijas izlasei piedalīties Olimpisko spēļu 2018 atklāšanas ceremonijā Phjončhanā un izpildīt himnu.

RĪGA, 7. novembris – Sputnik. Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) varētu pielaist Krievijas izlasi pie dalības Olimpiskajās spēlēs 2018 Phjončhanā, taču ar aizliegumu piedalīties atklāšanas ceremonijā un izpildīt valsts himnu, vēsta New York Times.

Ilmārs Bricis - Sputnik Latvija
Ilmārs Bricis pretendē uz septīto Olimpiādi

Šī gada septembrī 17 valstu antidopinga aģentūras aicināja atstādināt Krieviju no piedalīšanās Olimpiskajās spēlēs 2018 Phjončhanā. 1. novembrī SOK komisija diskvalificēja Krievijas slēpotājus Aleksandru Legkovu un Jevgēniju Belovu sakarā ar apsūdzību dopinga lietošanā.

Saskaņā ar New York Times paziņojumu, SOK amatpersonas kā vienu no iespējām pielaist Krievijas sportistus piedalīties Spēlēs 2018 izskata tādu, ka Krievijas nacionālā himna netiks izpildīta, savukārt Krievijas delegācija nepiedalīsies atklāšanas ceremonijā. Tiek gaidīts, ka lēmums par Krievijas izlases pielaišanu 2018. gada Spēlēm tiks pieņemts SOK izpildkomitejā decembra sākumā.

Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) vadītājs Aleksandrs Žukovs iepriekš paziņoja aģentūrai "R-Sport", ka Krievijas sportisti Phjončhanas Olimpiādē nepiedalīsies ar neitrālu karogu, viņa vārdus apstiprināja KOK viceprezidents Genādijs Timčenko.

Oktobrī Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka Krievijas pielaišana dalībai OS 2018 ar neitrālu karogu, tieši kā nepielaišana, būs "valsts pazemojums".

Ziemas Olimpiskās spēles 2018 norisināsies Dienvidkorejas Phjončhanā no 9. līdz 25. februārim.

Ziņu lente
0