Krievijas izlase hokejā atteikusies piedalīties Olimpiskajās spēlēs ar olimpisko karogu

© Sputnik / Алексей Куденко / Pāriet pie mediju bankasИгроки сборной России перед началом матча
Игроки сборной России перед началом матча - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Starptautiskās olimpiskās komitejas lēmums par Krievijas slēpotāju Aleksandra Ļegkova un Jevgēņija Belova mūža diskvalifikāciju pirms Olimpiskajām spēlēm Phjončhanā licis sabiezēt mākoņiem virs visas Krievijas olimpiskās komandas galvām.

RĪGA, 5. novembris — Sputnik. Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) viceprezidents Genādijs Timčenko pēc SOK komisijas lēmuma pieņemšanas slēpotāju jautājumā paziņoja, ka KOK diskvalifikācijas gadījumā Krievijas izlase hokejā neuzstāsies Phjončhanā ar neitrālu karogu. Savu viedokli intervijā izdevumam "Sport-Ekspress" pauda arī Starptautiskās Hokeja federācijas (SHF) vadītājs Renē Fāzels.

"Es saprotu krievu viedokli, taču ceru, ka nekas tamlīdzīgs nenotiks. Hokejistiem īpaši svarīgi ir tas, ka viņi spēlē par valsti, par karogu. Individuālajos sporta veidos tas nav tik lielā mērā jūtams, bet komandās – ļoti jūtams. It īpaši hokejā. Dzēst karogu no vienādojuma ar daudziem mainīgajiem – tās ir šausmas," – paziņoja Fāzels.

SHF vadītājs piebilda, ka situācijā, ja Krievijas komanda atteiksies, viņus neviens neaizstās olimpiskajā hokeja turnīrā: "Spēlēsim ar tiem, kuri ir. Gatavošanās turnīram aizņem laiku. Un kā var kādu izvēlēties bez kvalifikācijas? Taču es nedomāju, ka notiks kaut kas tāds, un ļoti ceru, ka SOK pieņems pareizo lēmumu un tajā nebūs politiskā zemteksta."

Vienlaikus jau paklīdušas baumas, ka situācijā, ka Krievijas komanda atteiksies no olimpiskā hokeja turnīra, KHL čempionātā, iespējams, tiks atcelts 2018. gada Olimpiskajām spēlēm paredzētais pārtraukums. Vēl vairāk, tādā gadījumā līga varētu aizliegt saviem spēlētājiem doties ar savām izlasēm uz Olimpiādi (kā to izdarīja NHL).

Olimpiskie gredzeni - Sputnik Latvija
Amerikāņi iebilst pret Krievijas dalību 2018. gada Olimpiskajās spēlēs

Komentējot situāciju kopumā, Fāzels atzīmēja: "Visiem tiem Maklarena ziņojumiem nav nekāda sakara ar hokeju, tas nav nopietni. Nekādu pierādījumu, nekā. Apsūdzēja 1000 cilvēkus, tagad palikuši 29. vienkārši salīdziniet ciparus – 1000 pret 29. Tas liecina, ka šādi ziņojumi nav pamatoti. Un kolektīvs sods – tas nav lēmums, tas ir lēmuma trūkums," – uzskata Fāzels. Tomēr viņš atzina, ka tagad nāksies gaidīt Šmida komisijas izmeklēšanas rezultātus un Osvalda komisijas lēmumus, kas tiks publiskoti decembrī.

"Es ceru, ka saprāts gūs virsroku," – noslēgumā piebilda SHF vadītājs. – Ka vērā tiks ņemtas sporta un sportistu intereses, nevis kaut kas cits. Es cenšos aizsargāt hokeja intereses, un Krievija ir no mūsu sporta veida ļoti svarīga valsts. Man ļoti nepatīk, ja pret maniem draugiem izturas netaisnīgi. Tāpēc es aizstāvēšu viņu intereses. Vēl vairāk, ja patiešām nopietni sākušās runas par pārtraukuma atcelšanu KHL, tas būs vēl viens iemesls nopietni pastrādāt, lai Krievijas izlase uzstātos Olimpiādē ar savu karogu."

Ziņu lente
0