Uzņēmums Latvijā pirmais Baltijas valstīs pārdod mājokli par bitmonētām

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasКриптовалюта биткойн
Криптовалюта биткойн - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nekustāmā īpašuma pārdēvēji piedāvā pircējiem par virtuālo naudu iegādāties elitāru dzīvokli Jūrmalā.

RĪGA, 4. novembris — Sputnik. Kompānija Baltic Sotheby’s International Realty pirmā Baltijas valstīs ir gatava pieņemt maksājumu bitmonētās par apartamentiem Dzintaros, teikts firmas mājaslapā.

Kā izriet no apraksta, dzīvoklis ar kopējo platību 329 kvadrātmetri atrodas dzīvojamajā kompleksā Park Residences Dzintaru prospektā. Apartamenti sastāv no viesistabas, virtuves, četrām guļamistabām un četrām vannas istabām, ir arī liela terase.

Komfortablais un elegantais mājoklis ir pilnībā mēbelēts un gatavs dzīvošanai. Kvadrātmetra cena – 4528,88 eiro. Kompānija piedāvā iespēju iegādāties dzīvokli par 1 490 000 eiro jeb 399 bitmonētām.

"Baltic Sotheby’s International Realty pirmā piedāvā saviem klientiem unikālu iespēju pārvērst virtuālo naudu par īstu izcilas kvalitātes īpašumu," — teica firmas īpašnieks un valdes priekšsēdētājs Vestards Rozenbergs.

Pēc viņa teiktā, kompānija seko globālajām tendencēm un klientu prasībām, ieviešot iespēju apmaksāt nekustamo īpašumu ar kriptovalūtu. Bitmonētas ir populārākā kriptovalūta pasaulē, digitālās naudas veids, kas izveidots, izmantojot algoritmu ar kriptogrāfijas metodes pielietošanu — šifrēšanu. Bitmonētas neeksistē materiālā veidā. Eiropas tiesa atzīst bitmonētas par alternatīvu maksājuma līdzekli, valūtas operācijas ar tām netiek apliktas ar apgrozījuma nodokli.

Криптовалюта биткойн - Sputnik Latvija
Viedoklis
Vai tuvojas bitcoin noriets?

Kriptovalūtas kotācijas neregulē nekādas iestādes, tās ir atkarīgas no dabiskā pieprasījuma un piedāvājuma. Pēdējo 10 mēnešu laikā bitmonētas cena pieaugusi par 400%. Iepriekš tās kurss pārsniedza vēsturisko atzīmi – septiņus tūkstošus dolāru vairākās pasaules biržās.

Īpašuma izstādīšana pārdošanai par bitmonētām ir pazīstama pasaulē kopš 2013. gada. Tolai mājas saimnieks Kanādā norādīja, ka var pieņemt bitmonētas apmaksai, tomēr nav zināms, vai darījums patiešām noticis. 2014. gadā, pēc mediju datiem, par bitmonētām tika pārdota elitāra villa Izraēlā.

Šī gada augustā Krievijā pārdodama mājokļa saimnieki norādījuši, ka piekrīt apmaksai ar bitmonētām. Septembrī ASV tika oficiāli fiksēts jaunbūves pārdošanas darījums ar bitmonētām. Oktobrī nekustāmā īpašuma Londonā saimnieks paziņoja, ka par vienīgo iespējamo apmaksas veidu uzskata bitmonētas.

Ziņu lente
0