Hilarija Klintone iecerējusi vizīti Sanktpēterburgā

© REUTERS / Brian SnyderХиллари Клинтон
Хиллари Клинтон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Federācijas Padomes spīkere Valentīna Matvijenko sarakstās ar Hilariju Klintoni, un ASV bijusī valsts sekretāre apsolījusi apmeklēt Sanktpēterburgu, lai piedalītos Eirāzijas sieviešu forumā.

RĪGA, 28. oktobris — Sputnik. Bijusī ASV valsts sekretāre un prezidenta kandidāte no demokrātiskās partijas 2016. gada vēlēšanās Hilarija Klintone, iespējams, nākamgad apmeklēs Sanktpēterburgu, lai piedalītos Eirāzijas sieviešu forumā, paziņojusi Krievijas Federācijas Padomes spīkere Valentīna Matvijenko, vēsta RIA Novosti.

"Viens no svarīgākajiem uzdevumiem ir augsta līmeņa ārvalstu dalībnieku nodrošināšana forumā. Lai arī ne regulāri, tomēr sarakstos ar Hilariju Klintoni. Mēs viņu ielūdzām pērn, taču viņa nevarēja – bija vēlēšanas. Viņa apsolīja nākamgad apmeklēt mūsu forumu," – pastāstīja spīkere. Matvijenko atzīmēja, ka uzturēs kontaktus ar Klintoni šajā jautājumā.

"Mums vajadzīgas dažādas sievietes, ar dažādiem uzskatiem, dažādiem viedokļiem. Sievietes, kas ieņem līdera vietas sabiedriskās domas veidošanā, sekmīgas sievietes, kas var pastāstīt par savu pieredzi tamlīdzīgu panākumu sasniegšanā," – atzīmēja senatore.

Forums notiks 2019. gada 20.-21. septembrī.

Hilarija Klintone ne vienu reizi vien kritizējusi Krieviju starptautiskās politikas jautājumos, it īpaši asi – vēlēšanu kampaņas periodā ASV un pēc sakāves vēlēšanās, kurās uzvaru guva republikāņu kandidāts Donalds Tramps. Klintone un viņas štābs vairākkārt apsūdzēja Maskavu par to, ka tā esot bijusi ieinteresēta panākt Trampa nākšanu pie varas ASV. Ar šo mērķi hakeri no Krievijas esot uzlauzuši ASV Demokrātiskās partijas serverus. Nekādi fakti, kas to apliecinātu, netika minēti.

RT galvenā redaktore Margarita Simoņana - Sputnik Latvija
RT galvenā redaktore: Klintone ir mūsu uzticamākā skatītāja

Izmeklēšanu par iejaukšanos vēlēšanās un domājamajiem prezidenta Donalda Trampa sakariem ar Krieviju, ko noliedz gan Baltais nams, gan Kremlis, patlaban veic FIB un Kongress. Speciālā prokurora amatā šajā lietā iecelts bijušais FIB vadītājs Roberts Millers.

Apsūdzības par Krievijas iejaukšanos vēlēšanās ASV apsprieda arī abu valstu vadītāji – Vladimirs Putins un Donalds Tramps, tiekoties G20 samitā Vācijā. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs paskaidroja, ka Krievijas prezidents nepārprotami paziņojis: Krievijas valdība nav iejaukusies vēlēšanās ASV, un šie paziņojumi tika pieņemti.

Ziņu lente
0