Paziņas pastāstīja par Ņujorkas terorista raksturu

© REUTERS / Andrew KellyTerora akts Ņujorkā
Terora akts Ņujorkā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc ģimenes sacītā, pie kuras viņš bija dzīvojis, viņi nav sarunājušies kopš tā laika, kad Saipovs izvācās.

RĪGA, 1. novembris — Sputnik. Ģimene, ar kuru aizdomās turamais par terora akta sarīkošanu Ņujorkā dzīvoja 2010. gadā, nespēj noticēt notikušajam, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz Cincinnati.

Pēc izdevuma datiem, 2020. gadā Seifulo Saipovs pavadīja divas nedēļas viņa ģimanes paziņu mājā Cincinnati piepilsētā, Ohaio štatā.

Sestdien ar spridzekli piekrauta kravas mašīna uzsprāga vienā no dzīvākajām Somālijas galvaspilsētas Mogadīšo ielām. - Sputnik Latvija
Sprādziena rezultātā Somālijas galvaspilsētā gājuši bojā 276 cilvēki

"Viņš bija ļoti mierīgs. Vienmēr strādāja. Negāja uz ballītēm vai vēl kaut kur. Viņš tikai nāca mājās, atpūtās un gāja atpakaļ uz darbu," pastāstīja Dilnoza Abdusamatova, kura bija pusaudze, kad Saipovs dzīvoja viņu mājā.

2011. gadā Saipovs reģistrēja biznesu šo cilvēku dzīvesvietas adresē. Taču, viņi apgalvo, ka neko nezināja par biznesu un bijuši ļoti pārsteigti. Pēc ģimenes vārdiem, viņi nav sarunājušies kopš tā laika, kad Saipovs izvācās.

Sieviete, kura dzīvoja toreiz pāri ceļam no aizdomās turamā, atpazina viņu pēc fotogrāfijas un pateica, ka vīrietis "bija noslēgts".

Manhetenā, 31. oktobrī, kravas mašīna nobrauca dažas ielas pa veloceliņu, notirecot velosipēdistus, un pēc tam ietriecās skolēnu autobusā. Policija aizturēja vadītāju. Bojā gāja astoņi cilvēki, vairāk nekā desmit cietuši. Varas iestādes uzskata notikušo par terora aktu.

Saipovs ir Uzbekistānas pilsonis, ASV viņš ieradās 2010. gadā. Telekanāls NBC ar atsauci uz informācijas avotu policijā paziņoja, ka aizdomās turamais atstāja mašīnā zīmīti ar uzticības vārdiem "Islāma valstī".

Ziņu lente
0