Sprādziena rezultātā Somālijas galvaspilsētā gājuši bojā 276 cilvēki

© AFP 2023 / Mohamed AbdiwahabSestdien ar spridzekli piekrauta kravas mašīna uzsprāga vienā no dzīvākajām Somālijas galvaspilsētas Mogadīšo ielām.
Sestdien ar spridzekli piekrauta kravas mašīna uzsprāga vienā no dzīvākajām Somālijas galvaspilsētas Mogadīšo ielām. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vairāk nekā divsimt cilvēku gājuši bojā terora akta laikā Somālijas galvaspilsētā: ar spridzekli piekrauta kravas mašīna uzsprāga uz vienas no dzīvākajām Mogadīšo ielām.

RĪGA, 16. oktobris — Sputnik. Sestdien ar spridzekli piekrauta kravas mašīna uzsprāga vienā no dzīvākajām Somālijas galvaspilsētas Mogadīšo ielām.

"Šobrīd bojāgājušo skaits ir palielinājies līdz 276, apmēram 300 cilvēku ir ievainoti barbariska "Al-Shabab" grupējuma teroristu uzbrukuma rezultātā Mogadīšo," paziņoja Somālijas informācijas ministrs Abdirahmans Osmans Twitter.

​Viņš atzīmēja, ka kaimiņvalstis, tostarp, Džibuti, Etiopija un Kenija, piedāvāja savus spēkus medicīniskās palīdzības sniegšanā cietušajiem. Turklāt, pēc ministra sacītā, Ankara reaģējusi uz Somālijas varas iestāžu lūgumu pārvest cietušos uz ārstēšanos Turcijā.

​Somālijā bāzējas radikālais islāmistu grupējums "Al-Shabab" ("Jauno modžahēdu kustība"), kuram ir cieši sakari ar starptautisko teroristu organizāciju "Al-Qaeda". Viņa veic bruņotu cīņu pret Somālijas centrālo valdību un traucē ANO humanitārajai misijai. Grupējums ierakstīts ASV teroristisko organizāciju sarakstā kopš 2008. gada, pret to valsts teritorijā darbojas sankcijas.

​Tai pat laikā aģentūra Reuters ziņo, ka neviens nav uzņēmies atbildību par notikušo.

Ziņu lente
0