Vairums latviešu uzskata, ka varas iestādes neciena sabiedrības viedokli

© Foto : pixabayAptauja
Aptauja - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Astoņi no desmit latviešiem neuzskata, ka valdība ņem vērā sabiedrības viedokli, turklāt vairāk nekā puse kategoriski nepiekrīt šim apgalvojumam.

RĪGA, 31. oktobris — Sputnik. Absolūtais vairums Latvijas iedzīvotāju pārliecināti, ka valdība neciena sabiedrības viedokli, par to liecina pētījumu centra SKDS veiktās aptaujas rezultāti.

Saskaņā ar pētījumu, astoņi no desmit latviešiem nepiekrīt tam, ka valdība ņem vērā sabiedrības viedokli. Pilnībā nepierīt 42% respondentu, 38% drīzāk nepiekrīt.

​Tikai 12% aptaujāto uzskata, ka valdība kopumā ciena sabiedrības viedokli, vēl 7% respondentu nevarēja sniegt konkrētu atbildi.

Заполнение налоговой декларации - Sputnik Latvija
Pārdevi zāģi, pulksteni un zeķes – atskaities VID

Pētījumu centrs atzīmē, ka ikgadējās aptaujas rezultāti, kura tiek veikta kopš 1998. gada, praktiski nemainās, taču palielinās atbilžu kategoriskums: šogad to, kuri uzskata, ka valdība absolūti neciena sabiedrības viedokli, ir par sešiem procentu punktiem vairāk, nekā pērn, un par diviem, nekā aizpagājušajā gadā.

2009. gadā 57% respondentu uzskatīja, ka valdība pilnībā neciena sabiedrības viedokli, tas bija sliktākais rādītājs visā pētījuma pastāvēšanas laikā. Vismazāk kategoriski noskaņoto latviešu bija 1999. gadā, vien 23%.

Visvairāk to, kuri uzskatīja, ka varas iestādes rēķinās ar sabiedrības viedokli, tika reģistrēts 2000. gadā — 22%.

Aptaujā, kura tika veikta septembrī, piedalījās tūkstotis cilvēku.    

Ziņu lente
0