Skolu reformas atcelšanas iniciatīvas autoru nosauca par "prokrievisku"

© из личного архива Дениса БартецкогоДенис Бартецкий
Денис Бартецкий - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par skolu reformas atcelšanu Latvijā jau nobalsojuši vairāk nekā divi tūkstoši cilvēku, savukārt parakstu vākšanas iniciatoru Denisu Bartecki medijos nosauca par "prokrievisko aktīvistu".

RĪGA, 29. oktobris – Sputnik. Parakstu vākšanas iniciatoru par krievu skolu pasargāšanu Latvijā neatkarīgo žurnālistu, blogeri, bijušo portāla Ves.lv galveno redaktoru Denisu Bartecki vienā no informācijas aģentūras LETA materiāliem nosauca par "prokrievisko aktīvistu", vēsta baltnews.lv.

Министр образования и науки Карлис Шадурскис - Sputnik Latvija
Šadurskis neiebilst tam, ka latviešu bērni sāks runāt krieviski

Savam materiālam LETA deva nosaukumu "Prokrieviskais aktīvists Barteckis vāc parakstus par bilingvālās izglītības saglabāšanu". Barteckis sašutis par terminu, ko izmantoja pret viņu LETA, un ar lamuvārdiem nolamāja informācijas aģentūru savā Facebook lapā.

"Nacionālā informācijas aģentūra, ko nu tur vairs," — uzrakstīja Barteckis.

Neskatoties uz to, jau gandrīz divarpus tūkstoši cilvēku nobalsoja par bilingvālās izglītības saglabāšanu Latvijā, atstājot savus parakstus zem petīcijas, kura publicēta 26. oktobrī sabiedrības iniciatīvu portālā Manabalss.lv. Lai iniciatīva nokļūtu Saeimā, tai ir jāsavāc 10 tūkstoši balsu.

Iniciatīvas tekstā Barteckis aicina nobalsot pret nolūkiem pārvest visas mazākumtautību vidusskolas uz apmācību latviešu valodā, lai izvairītos no katastrofas izglītības sistēmā un neļautu bērniem kļūt par maiņas monētu politiķu rokās, kuri regulāri spekulē ar valodas tematu un mēģina uz tā rēķina nopelnīt politisko kapitālu un pacelt reitingus pirms vēlēšanām.

Savā Facebook lapā Barteckis tāpat atzīmēja, ka vien divu balsojuma dienu laikā petīcija savākusi vairāk nekā 20% no nepieciešamā parakstu skaita, un pateicies medijiem, kuri informē par doto iniciatīvu bez jebkādas spriešanas un aizspriedumiem.

Tāpat blogeris pauda nožēlu, ka daži krievvalodīgie mediji ignorēja ziņu par petīciju, savukārt daudzi latviešu izdevumi nolēma vispār to nepamanīt.

Izglītības ministrs Kārlis Šadurskis oktobra sākumā paziņoja, ka jau pēc trīs gadiem visiem vispārizglītojošiem priekšmetiem Latvijas skolās jābūt pasniegtiem tikai un vienīgi latviešu valodā, mazākumtautību skolās tiks saglabāta iespēja mācīties dzimto valodu, literatūru un ar kultūru un vēsturi saistītos priekšmetus.

Ziņu lente
0