Mācībās Latvijā NATO spēki apgūst spēku pielietošanu krīzes eskalācijas apstākļos

© Sputnik / Sergey MelkonovSummer Shield XIV
Summer Shield XIV - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā vienlaikus notiek vairākas militārās mācības, kurās piedalās NATO vienības.

RĪGA, 24. oktobris — Sputnik. Šodien, 24. oktobrī Latvijā sākušās militārās mācības "Baltic Host 2017", kurās piedalās NATO vienības. Manevru scenārijs paredz, ka karkavīri apgūs darbības krīzes eskalācijas apstākļos Baltijas reģionā, liecina informācija Latvijas Nacionālo bruņoto spēku mājaslapā.

NATO militārās mācības - Sputnik Latvija
Viedoklis
Vakcīna pret "krievu tankiem" Baltija pelna naudu uz NATO mācību rēķina

Resors informē, ka mācību mērķis ir pārbaudīt NATO spēku uzņemšanas procedūtas. Runa ir par uzņemošās valsts civilo un militāro atbalstu, ko tā sniedz sabiedroto spēkiem savā teritorijā miera vai kara apstākļos.

Militārajās mācībās piedalīsies Baltijas valstu bruņotie spēki, Lietuvā, Latvijā, Igaunijā, Polijā, Slovākijā un Ungārijā dislocētās NATO vienības, kā arī Latvijas civilās iestādes.

Kopš 2009. gada mācības Baltic Host notiek saskaņā ar rotācijas principu visas reģiona valstīs. Šogad mācības ritēs līdz 26. oktobrim.

16. oktobrī Latvijā startēja plašas NATO mācības "Silver Arrow 2017". Tajās piedalās vairāk nekā 3,5 tūkstoši karavīru no Albānijas, ASV, Igaunijas, Itālijas, Kanādas, Latvijas, Lielbritānijas, Polijas, Slovēnijas, Spānijas un Vācijas. Mācībās iesaistīti arī aptuveni 200 zemessargi un 30 rezervisti.

Военные учения НАТО - Sputnik Latvija
NATO pilliņā, jeb Kā piedzērušie "ziemeļu atlanti" aizsargā Baltiju

Mācību mērķis — Latvijas NBS sadarbības uzlabošana ar sabiedrotajiem, aizsardzības operāciju plānošanas un īstenošanas iemaņu uzlabošana, ieskaitot militārās sagādes elementus.

Mācības notiek Ādažu poligonā, Apes, Gulbenes un Alūksnes novados. Manevri ilgs līdz 29. oktobrim.

Vienlaikus Latvijā notiek "Mobilizācijas mācības 2017", NBS rezervistu mācības un treniņu cikls "Mazais Namejs 2017", ko organizē NBS sauszmes spēku mehanizētā kājnieku brigāde.

Ziņu lente
0