Krievijas pilsoņiem Igaunijā tika atgriezts bērns

© Sputnik / Вадим АнцуповИгрушки Беллы Михайловой
Игрушки Беллы Михайловой - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Stāsts par bērna atņemšanu Krievijas pilsoņu ģimenei Igaunijā beidzies pozitīvi, meitenīte kopā ar māti aizbraukusi uz Krieviju.

RĪGA, 22. oktobris – Sputnik. Igaunijā dzīvojošajai Krievijas pilsoņu ģimenei atņemtā astoņus gadus vecā Izabella Mihailova atgriezusies pie vecākiem, raksta Sputnik Igaunija.

Bērni. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Dzīvokļu jautājums Babītē: vientuļai mātei draud atņemt bērnus

Jūlijā Harju apriņka tiesa atņēmusi Igaunijā dzīvojošajiem Krievijas pilsoņiem Anatolijam Gazarjanam un Annai Mihailovai vecāku tiesības līdz 16. oktobrim. Par formālu iemeslu šādam lēmumam kļuva tas, ka dzīvoklī daudzus gadus nav bijis remonts, savukārt bērnam ir kaitīga cigarešu dūmu smaka (abi vecāki smēķē).

Meitenes vecāki izpildīja visus Mustamē rajona pārvaldes bērnu tiesību aizsardzības nodaļas nosacījumus: uztaisīja remontu dzīvoklī un piešķīra bērnam atsevišķu istabu, aprīkojot to ar bērnu mēbelēm. Taču oktobrī sociālais dienests iesniedza tiesā prasību par bērna uzturēšanas termiņa pagarināšanu, jo nespējot pārliecināties, ka vecāki ir uzlabojuši bērna dzīves apstākļus. 

Pēc meitenītes tēva teiktā, sociālā dienesta darbinieki atteikušies tikties ar viņu advokāta klātbūtnē, uz ko viņš uzstāja, baidoties, ka viņi izkropļos situāciju dzīvoklī.

Būdams Krievijas pilsonis, Anatolijs Gazarjans vērsās Krievijas vēstniecībā Tallinā ar lūgumu palīdzēt. Ģimenes argumenti tika sadzirdēti. Informācija par bērna atņemšanu Krievijas ģimenei Igaunijā tāpat nonāca Krievijas prezidenta bērnu tiesību pilnvarotās personas aparātā.

Дети - Sputnik Latvija
Somijā vecāki sākuši biežāk "nolaupīt" bērnus

Stāsta beigas

Beigās Bella tomēr tika atgriezta vecākiem. Saskaņā ar Krievijas Federācijas Padomes locekļa Jeļenas Mizuļinas informāciju, Bella un viņas māte Anna Mihailova veiksmīgi ieradušās Maskavā.

"Esmu priecīga, ka viss beidzies labi, un bērns beidzot ir kopā ar saviem mīlošajiem vecākiem. Viņiem priekšā vēl ir savas dzīves iekārtošana Krievijā, taču pats galvenais, ka bērns ir atgriezies ģimenē. Vecāki ļoti drošsirdīgi izgājuši cauri šim izaicinājumam," — uzrakstīja Mizuļina savā Facebook lapā.

Maskavā Annai Mihailovai ir sava dzīvesvieta. Meitenītes tēvs, mākslinieks Anatolijs Gazarjans pagaidām palicis Tallinā.

Ziņu lente
0