Dzīvokļu jautājums Babītē: vientuļai mātei draud atņemt bērnus

© Sputnik / Константин Чалабов / Pāriet pie mediju bankasBērni. Foto no arhīva
Bērni. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Babītes iedzīvotāja vērsusies pašvaldībā ar lūgumu atbalstīt viņu mantiskā strīda atrisināšanā, kas radies starp viņu un zemes īpašnieku – viņam pieder zemes gabals, uz kā celta dzīvojamā ēka. Palīdzības vietā viņa saņēmusi draudus nogādāt viņas bērnus bērnunamā.

RĪGA, 11. decembris — Sputnik. Vientuļā māte no Babītes vērsusies vietējās varas iestādēs ar lūgumu palīdzēt atrisināt mājokļa jautājumu. Viņa skaidro, ka atbalsta vietā viņai piedraudējuši atņemt bērnus. Situācijā mēģināja tikt skaidrībā LTV7 žurnālists Daņiils Smirnovs. Par žurnālista izmeklēšanas rezultātiem raksta LSM.

Man vienkārši nav izejas

Iluta Abilova viena pati audzina divus 16 un 6 gadus vecus bērnus. Viņa dzīvo vecā dzīvoklī kopā ar bērniem un cienījama vecuma māti.

Vīrietis apsien kaklasaiti. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Kurš mājā ir saimnieks: Latvija uzdod toni sieviešu un vīriešu līdztiesības jautājumā

Māju, kurā viņa pašlaik dzīvo, uzcēlis viņas vectēvs aptuveni pirms 50 gadiem. Agrāk šajā vietā bijusi Bulduru sovhozam piederoša kūts. Tagad šeit dzīvo desmitiem cilvēku. Tomēr zemes īpašnieks ir mainījies. Viņš vēlas nojaukt veco ēku.

Zemes īpašnieka pārstāvis Edgars Strauts piedāvājis Ilutai un citiem mājas iemītniekiem īres līgumu uz laiku līdz 2017. gada beigām. Taču līguma noteikumi ir dīvaini — mēbeles, tehnika un visa dzīvokļos esošā mantība nez kāpēc pāriet zemes īpašnieka rīcībā.

Saprotamu iemeslu dēļ Iluta atteikusies parakstīt tādu līgumu.

"Es negribu vienu gadu te nodzīvot un iziet uz ielas. Man vienkārši nav kurp iet," — pastāstīja Abilova sarunā ar žurnālistiem.

Vai tikšanās ir bijusi?

Iluta meklējusi palīdzību Babītes pašvaldībā.

Насилие в семье - Sputnik Latvija
Latvijas juristi uzskata, ka sieviešu aizsardzība iet pretrunā ar Satversmi

"Devos pie mūsu pašvaldības vadītāja Andreja Ences. Viņš paskatījās, izsauca Ilzi Barisu no Bāriņu tiesas un pavaicāja, kā mēs varam palīdzēt šajā situācijā. Uz to viņa man teica tā: ja māte nevar nodrošināt bērnus ar mājokli, es viņus nogādāšu bērnunamā," — stāsta vientuļā māte.

LTV7 žurnālisti mēģināja sazināties ar Enci un Barisu. Vispirms Ence noliedza, ka būtu ticies ar Abilovu, bet vēlāk atteicies sarunāties ar žurnālistiem, ja viņi neatvainosies par to, ka esot izplatījuši informāciju, kas nomelno Babītes pašvaldības godu.

Vienlaikus Barisa atzina, ka šāda tikšanās ir bijusi, taču paziņoja, ka viņas vārdi ir interpretēti kļūdaini — viņa tikai gribējusi teikt, ka mājokļa nodrošināšana bērniem ir mātes uzdevums, tāpēc pašvaldība nepiedalīsies īpašuma strīdu risināšanā dzīvokļu īpašnieku un zemes īpašnieka starpā.

LSM norāda, ka žurnālisti turpina sekot turpmākajiem notikumiem šajā situācijā.

Ziņu lente
0