IeM valsts sekretāre nomainījusi valsts noslēpumu pret labu algu

© Pixabay / martaposemuckel Naudas zīmes
Naudas zīmes - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts nespēj konkurēt ar privātkompānijām par darbiniekiem – IeM bijusī valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane nav pirmā augstā amatpersona, kas pārgājusi darbā "Latvijas gāze".

RĪGA, 19. oktobris — Sputnik. Iekšlietu ministrijas valsts sekretāres Ilzes Pētersones-Godmanes aiziešana no valsts darba ir skaidrojama ar to, ka valsts nav spējusi piedāvāt viņai konkurētspējīgu algu, atzina premjerministrs Māris Kučinskis intervijā telekanāla LNT programmai "900 sekundes".

"Valsts pārvalde nespēja samaksāt to, ko privātās kompānijas. Godmanes kundze izvēlējās labāk atalgotu darbu, jo valsts pārvaldē izteiktie piedāvājumi nebija konkurētspējīgi. Tie varbūt bija solījumi pēc reformas," — pastāstīja Kučinskis.

Iepriekš viņš informēja, ka Pētersonei-Godmanei, kura bija spiesta pamest IeM valsts sekretāra posteni, jo netika pagarināta viņas pielaide valsts noslēpumam, tika piedāvāti dažādi posteņi ministrijās, kuros nepieciešams kvalificēts vadītājs.

Jānis Dombrava - Sputnik Latvija
Jānis Dombrava atradis Krievijas ietekmes aģentus politikā un ekonomikā

Tomēr aizvadītajā nedēļā Latvijas televīzija paziņoja, ka bijusī ierēdne, visticamāk, kļūs par "Latvijas gāzes" meitasuzņēmuma "Gaso" valdes priekšsēdētāju.

"Latvijas gāze" padomes priekšsēdētāja vietnieks Juris Savickis atzina, ka uz jaunā uzņēmuma valdes priekšsēdētāja posteni pretendē vairāki cilvēki, taču reālākā kandidatūra ir Pētersone-Godmane.

Jāpiebilst, ka kuluāros joprojām klīst baumas par to, ka pielaide valsts noslēpumam ierēdnei atņemta tieši pašas Pētersones-Godmanes un viņas dzīvesbiedra, Latvijas ekspremjera Ivara Godmaņa ciešās draudzības dēļ ar Juri Savicki. Latvijas presē uzņēmēju un gāzes uzņēmuma "ITERA Latvija" īpašnieku atklāti dēvē par "čekistu un VDK aģentu".

Atzīmēsim, ka AS "Latvijas gāze" vadītāja posteni patlaban ieņem cits bijušais Latvijas premjerministrs — Aivars Kalvītis.

Ziņu lente
0