Vairāk nekā puse latviešu uzskata, ka valsts neiet pareizā virzienā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaņā ar šī gada septembrī veiktā pētījuma datiem, ir palielinājies to iedzīvotāju skaits, kuri nav apmierināti ar valstī notiekošajiem procesiem.

RĪGA, 16. oktobris — Sputnik. Saskaņā ar pētījumu kompānijas SKDS veiktās aptaujas datiem, vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka valsts neiet pareizā virzienā.

Šāds viedoklis šogad pastāv 60% aptaujāto.

No tiem 23% pilnībā nepiekrīt, ka valstī viss norit kā nākas, savukārt 37% drīzāk nepiekrīt šim apgalvojumam.

Salīdzinot ar pagājušo gadu, rādītājs palielinājies par 2 procentu punktiem.

​Visnegatīvāk Latvijā notiekošo iedzīvotāji novērtēja 2009. gadā, kad neapmierināto ar valsts izvēlēto virzienu bija 88% latviešu.

Šogad valstī notiekošo atbalsta 33% iedzīvotāju, savukārt 8% respondentu bija grūti viennozīmīgi atbildēt uz šo jautājumu.

Visvairāk latvieši bija apmierināti ar valstī notiekošo 2002. gadā, kad 42% aptaujāto atbalstīja notiekušos procesus.

Latvijas iedzīvotājiem nauda ir svarīgāka - Sputnik Latvija
Aptauja: Latvijas iedzīvotājiem nauda ir svarīgāka par morāli

Kā iepriekš rakstīja Sputnik, septembrī aģentūra Standard&Poor's izmainīja prognozi Latvijas ekonomikai uz uzlabojošos un uzskata, ka Latvija ir iegājusi pārliecinātas ekonomiskās izaugsmes periodā.

Aģentūra prognozē strauju Latvijas ekonomikas izaugsmi, uzlabošanos darba tirgū un ienākumu palielināšanos, rēķinot uz katru valsts iedzīvotāju.

Taču, saskaņā ar Eurobarometеr augustā publicētajiem aptaujas datiem, 74% Latvijas iedzīvotāju uzskata valsts ekonomisko stāvokli par sliktu, un vairāk nekā puse netic, ka situācija izmainīsies tuvākā gada laikā.

Ziņu lente
0