Tikai 22% valsts iedzīvotāju uzskata Latvijas ekonomikas stāvokli par labu

© Pixabay / anateratePensionāri, nauda
Pensionāri, nauda - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pētījums liecina, ka trīs ceturtdaļas Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka valsts ekonomiskais stāvoklis ir slikts, turklāt vairāk nekā puse netic, ka tuvākā gada laikā situācija mainīsies.

RĪGA, 7. augusts — Sputnik. Eurobarometеr ataujas rezultāti liecina, ka 74% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka valsts ekonomiskais stāvoklis ir slikts, ziņo baltnews.lv.

Pretēju viedokli pauda 22% aptaujāto, bet 4% respondentu nevarēja atbildēt uz jautājumu.

Eiropiešu vidū savas valsts ekonomisko stāvokli vidēji par labu uzskata 46% aptaujāto.

Salīdzinājumā ar pērno gadu apmierinātība ar valsts ekonomisko stāvokli ir pieaugusi par 5 procentpunktiem.

Наличные деньги - Sputnik Latvija
Pētījums: vairāk nekā 40% latviešu iedzīvotāju darba algas aiziet nodokļos

Vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju — 62% — savu ģimeņu finansiālo stāvokli uzskata par labvēlīgu, bet 36% uzskata to par sliktu.

Tāpat aptauja liecina, ka ar savu darba vietu apmierināti ir tikai 58% Latvijas iedzīvotāju, un 19% aptaujāto savu darba vietu uzskata par sliktu.

62% aptaujāto ir pārliecināti, ka tuvākā gada laikā ekonomiskā situācija nemainīsies. 59% respondentu norādīja, ka situācija nodarbinātības sfērā nemainīsies.

Tāpat pētijums liecina, ka 56% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka ekonomiskās krīzes ietekme darba tirgū nav beigusies un "ļaunākais vēl ir priekšā".

Pētījums veikts šī gada pavasarī.

Iepriekš publicētie socioloģiskā centra SKDS jūlijā veiktās aptaujas rezultāti liecina, ka lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka nodokļi valstī ir pārāk augsti. Vērtējot nodokļu slogu kopumā, 88% respondentu pauda uzskatu, ka tas ir augsts vai pārāk augsts, un tikai 7% aptaujāto uzskatīja to par adekvātu.

Arī šī gada maijā veiktā aptauja apliecināja, ka 69% Latvijas iedzīvotāju uzskata valsts nodokļu sistēmu par netaisnīgu. Šis rezultāts ir par 2 procentpunktiem augstāks nekā pērnā gada rādītājs.

Ziņu lente
0