Sakarā ar Pasaules čempionātu futbolā 2018 Rīgu un Kaļiņingradu savienos tiešais avioreiss

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasАэропорт Храброво в Калининградской области. Архивное фото
Аэропорт Храброво в Калининградской области. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nākamgad plānoti ikdienas airBaltic reisi Kaļiņingrada – Rīga, paziņoja Hrabrovo lidostas ģenerāldirektors.

RĪGA, 13. oktobris – Sputnik. Latvijas galvaspilsētu Rīgu un Krievijas Kaļiņingradu atkal varētu savienot tiešs avioreiss – airBaltic jau ir paziņojusi par savu vēlēšanos atsākt lidojumus nākamā gada pavasara un vasaras sezonas sarakstā, paziņoja Kaļiņingradas lidostas Hrabrovo ģenerāldirektors Aleksandrs Koritnijs, vēsta portāls "Kaļiņingrad24".

"Šogad atvērām Arhangeļsku, Anapu, atgriezām Kazaņu, tagad no oktobra beigām atvērsim Berlīni, Prāgu. Nākamgad plānojam ikdienas reisus Kaļiņingrada – Rīga, airBaltic lidos. Plānojam regulārus lidojumus uz Kipru, Sočiem, Rostovu. Plānojam savienot visus Pasaules Futbola čempionāta pilsētas-dalībniekus ar tiešu gaisa satiksmi čempionāta norises laikā. Varbūt kādus no galamērķiem arī pēc tam izdosies saglabāt un ierakstīt regulārajā sarakstā," — pastāstīja lidostas vadītājs radio intervijā.

Pēc Koritnija teiktā, tāpat notiek pārrunas par tiešajiem reisiem ar Kipras aviolīnijām un ar igauņu pārvadātāju, jau ir atgriezusies Polijas aviokompānija LOT.

"Domāju, it sevišķi Pasaules Čempionāta gaidās mums būs pietiekami interesanta lidojumu ģeogrāfija," — uzsvēra lidostas ģenerāldirektors.

Железнодорожный паром Petersburg отправляется в первый регулярный рейс из Балтийска в Усть-Лугу - Sputnik Latvija
Krievija palielinās prāmju satiksmi ar Kaļiņingradu, apejot Baltijas valstis

Oficiāli Latvijas nacionālais pārvadātājs pagaidām nav paziņojis par reisa atklāšanu uz Kaļiņingradu.

Krievija pirmo reizi vēsturē pieņems 2018. gada Pasaules Čempionātu futbolā. Pasaules mēroga sacensības notiks no 14. jūnija līdz 15. jūlijam. Turnīra mači notiks Maskavā, Sanktpēterburgā, Kaļiņingradā, Volgogradā, Kazaņā, Ņižņijnovgorodā, Samārā, Saranskā, Rostovā pie Donas, Jekaterinburgā un Sočos.

airBaltic ir Latvijas nacionālā aviokompānija, kura veic pasažieru un kravu pārvadājumus. Galvenā mītne atrodas Rīgā. airBaltic flotē ir 30 lidmašīnas: septiņas Bombardier CS300, 11 Boeing 737 un 12 Bombardier Q400 NextGen.

Ziņu lente
0