Kanādiete apšaudījusi Pokemon Go fanus

© Sputnik / Александр Кряжев / Pāriet pie mediju bankasИгровое приложение Pokemon Go от компании Nintendo.
Игровое приложение Pokemon Go от компании Nintendo. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pie sievietes mājas virtuālo monstru meklējumos pulcējās desmitiem spēlētāju. Kanādiete izmantoja traumatisko ieroci, lai izkliedētu pūli. Tagad viņai draud ilggadējs cietumsods.

RĪGA, 27. jūlijs — Sputnik. Jauna kanādiete ar traumatisko ieroci apšaudījusi populārās viedtālruņiem paredzētās spēles Pokemon Go pielūdzējus, vēsta Sputnik Kirgizstāna.

Tiesībsargi informēja, ka pie sievietes mājām Toronto apkaimē pulcējušies desmitiem cilvēku.

Spēle Pokemon Go - Sputnik Latvija
airBaltic pievienojusies pokemonu medībām

Mediji ziņo, ka 29 gadus vecā kanādiete izdarījusi vismaz četrus šāvienus no divstāvu ēkas jumta. Neviens no spēlētājiem nav cietis.

Sievietei izvirzītas apsūdzības par uzbrukumu ar ieroci un ieroča glabāšanu ar mērķi nodarīt kaitējumu. Par katru apsūdzības punktu viņai draud vērā ņemams sods – brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem.

Kaķi pokemonu vietā

Jāpiebilst, ka Ermitāžas vadība pieņēmusi lēmumu neaizliegt pokemonu ķeršanu slavenā muzeja teritorijā, ziņo RIA Novosti.

Ermitāžas ģenerāldirektors Mihails Piotrovskis apliecināja, ka virtuālo radību medības, iespējams, tiks ierobežotas, ja tiks radīts apdraudējums kādam eksponātam vai to glabāšanas vietām. Jokodams viņš ieteica pokemonu vietā izlaist muzeja zālēs slavenos Ermitāžas kaķus.

Pokemon Go ir bezmaksas lietojumprogramma, kuras pamatā ir "papildinātās realitātes" tehnoloģija: digitālā un reālā pasaule savienojas, jo viedtālruņa attēlā redzamais attēls projicējas reālās pasaules lokācijā. Viens no galvenajiem spēles mērķiem ir noķert pokemonu (Pocket Monster — "kabatas monstrs"). Tas licis iziet ielās, doties uz parkiem un pludmalēm daudziem cilvēkiem, kuri aizrāvušies ar šo procesu.

Ziņu lente
0