Kaķīšu glābēji: ugunsdzēsēji palīdz arī dzīvniekiem

© Sputnik / Михаил Фомичев / Pāriet pie mediju bankasСотрудники пожарной охраны спасают кошку
Сотрудники пожарной охраны спасают кошку - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ugunsdzēsēju un glābēju palīdzība ir nepieciešama ne vien cilvēkiem, bet arī dzīvniekiem – šogad glābēji jau 325 reizes palīdzējuši kaķiem, kuri uzrāpās kokā un nevarēja nokāpt lejā.

RĪGA, 6. oktobris – Sputnik. Atzīmējot aizvakar notikušo Pasaules Dzīvnieku aizsardzības dienu, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) stāsta par to, kā katru dienu steidz palīgā nelaimē nonākušiem dzīvniekiem.

Bezpajumtes kaķis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Bridžita Bardo palīdz sterilizēt kaķus Rīgā

Šī gada deviņos mēnešos ugunsdzēsēji-glābēji izbraukuši uz izsaukumiem 5 506 reizes, un gandrīz katrā septītajā gadījumā palīdzība bijusi nepieciešama tieši dzīvniekiem. Statistika liecina, ka visbiežāk ugunsdzēsēji-glābēji palīdzējuši bezcerīgā situācijā nonākušajiem mājdzīvniekiem – 395 gadījumos, savukārt 311 reizes palīdzība bijusi nepieciešama savvaļas dzīvniekiem un putniem, un 29 reizes mājputniem un mājlopiem.

Visbiežāk nelaimē nonāk kaķi – ar viņiem ir saistīta gandrīz puse no izsaukumiem. Šogad glābēji jau 325 reizes palīdzējuši kaķiem, kuri uzrāpās kokā un nespēja nokāpt lejā, ielīda caurulēs, vai arī nokrita ventilācijas šahtās un akās.

Putniem šogad palīdzība bijusi nepieciešama 138 reizes. Baloži, lakstīgalas, dzeguzes, kaijas, kovārni, vārnas, pīles, stārķi, strazdi, piekūni, zīlītes un citi putni bieži ielido ventilācijas šahtās, sapinas makšķernieku auklās un nespēj izkļūt ārā.

Pie nelaimē nonākušajiem suņiem glābēji izbraukuši 70 reižu, kā arī saņēmuši 67 izsaukumus čūsku dēļ, kuras atradās dzīvojamās ēkās un pagalmos.

Laukos ugunsdzēsēju un glābēju palīdzība bieži nepieciešama meža zvēriem vai lielajiem lopiem, kuri iesprūst dubļos vai iekrīt akās.

Ziņu lente
0