Bridžita Bardo palīdz sterilizēt kaķus Rīgā

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Pāriet pie mediju bankasBezpajumtes kaķis. Foto no arhīva
Bezpajumtes kaķis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Runas par Rīgas bezpajumtes kaķiem nonākušas līdz Francijai, kur 50. gadu ekrāna zvaigzne, slavenā aktrise un labdare Bridžita Bardo regulāri piešķir līdzekļus to sterilizācijai.

RĪGA, 2. septembris — Sputnik. Latvijas kaķu bezpajumtnieku problēmas risina kopīgiem spēkiem — piemēram, slavenā aktrise un labdare Bridžita Bardo jau gadiem ilgi piešķir naudu no sava dzīvnieku aizsardzības fonda Rīgas ielu kaķu serilizācijai, ziņo portāls la.lv.

Uzņēmuma Rīgas namu pārvaldnieks sētniece Natālija Siņicina - Sputnik Latvija
Sētniece Ķengaragā uzcēlusi mājiņu kaķiem

"Bridžitas Bardo dzīvnieku labklājības un aizsardzības fonda" pārstāvis paziņoja, ka pēdējo piecu gadu laikā par šīs organizācijas piešķirto naudu sterilizēti vairāk nekā 2 tūkstoši Rīgas runču. Viņš uzsvēra, ka šajā laikā ielas kaķu populācija Rīgā ievērojami samazinājusies, turklāt kaķi izskatās koptāki.

Tomēr līdz šim ielas kaķi ir katrā Rīgas rajonā, īpaši daudz to ir Bolderājā un Ķengaragā.

Cita situācija ir Strenčos, vietējās psihoneiroloģiskās slimnīcas teritorijā, kur brīvdabā dzīvo aptuveni 60 bezpajumtes kaķu, raksta portāls lsm.lv.

Problēma ar kaķiem ārstnieciskajā iestādē briedusi gadiem ilgi, pastāstīja slimnīcas administrācijā. Viena no slimnīcas dakterēm agrāk regulāri baroja kaķus, un pacienti viņai palīdzēja. Pie tam iedzīvotāji, ieraudzījuši, cik labi dzīvo slimnīcas kaķi, sāka izlikt pie iestādes savus apnikušos dzīvniekus.

Vīrietis ar kaķi uz galvas - Sputnik Latvija
Vīrietis ar kaķi uz galvas kļuva par Latvijas sociālo tīklu zvaigzni

Cīnīties ar problēmu sāka dzīvnieku aizstāvji. Smiltenes, Valmieras un Liepājas iedzīvotāji, un pat ārzemēs dzīvojošie latvieši vāc naudu kaķiem.

Viena no brīvprātīgajiem Gerda Katrīna Radziņa pastāstīja, ka par iekasētajiem līdzekļiem pagaidām izdevies organizēt tikai vienu braucienu uz slimnīcu, lai izķertu kaķus un nodotu tos gādīgās rokās.

Pēc Radziņas teiktā, pieņemt kaķus un suņus, lai tos izārstētu, vakcinētu, sterilizētu un atrastu viņiem saimniekus, piekrita dzīvnieku aizsardzības biedrības Liberti un Trīnīte.

Tāpat laikrakstam Ziemeļlatvija, kas palīdz dzīvnieku aizstāvjiem, izdevies vienoties ar Smiltenes tehnikumu, kur ir gatavi paņemt piecus pieaugušos kaķus.

Dzīvnieku aizstāvjus šajā situācijā visvairāk pārsteidz tas, ka pilsētas administrācija nav spērusi soļus, lai palīdzētu. Zināms, ka vietējā dome ir informēta par problēmu, taču paziņojusi, ka varasiestāžu uzdevums ir kontrolēt dzīvnieku populāciju savā teritorijā, nevis privātā.

Tagad dzīvnieku aizstāvji cer, ka ar kaķu problēmu viņiem izdosies tikt līdz Veselības ministrijai. Tomēr brīvprātīgie vairāk paļaujas uz saviem spēkiem, un jau nākamnedēļ plāno atkārtot slimnīcas kaķu ķeršanas un izmitināšanas operāciju.

Ziņu lente
0