Māris Kučinskis par Tokyo City: cīņa tikai sākusies

© AP Photo / Francois Walschaerts Премьер-министр Латвии Марис Кучинскис
Премьер-министр Латвии Марис Кучинскис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valdība turpinās ēnu ekonomikas apkarošanu, un nav nepieciešamības pēc jauniem likumiem – ir jāmaina cilvēku apziņa, uzskata premjerministrs Māris Kučinskis.

RĪGA, 5. oktobris – Sputnik. Nopietna cīņa ar ēnu ekonomiku vēl priekšā – tā premjers Māris Kučinskis reaģēja uz žurnālistu izmeklēšanu par pārkāpumiem Tokyo City tīklā, vēsta LSM.lv.

LTV programmas "Aizliegtais paņēmiens" žurnāliste dažus mēnešus nostrādāja Tokyo City restorānu tīklā par trauku mazgātāju un nodemonstrēja, ka darbiniekiem izsniedz algu aploksnēs, savukārt virtuvē nelegāli strādā studenti no Uzbekistānas.

"Jāatzīst, ka nopietna pievēršanās ekonomikas apkarošanai šobrīd tikai sākas, ir varbūt sākumā neizpratne, no mūsu puses arī ir jautājums vispirms vērsties, sauksim to "pa labam", bet var pilnīgi nešaubīties, ka tiks sodīti arī pārējie. Ciņa tikai sākusies, tā netiks nobeigta," — paudis premjers.

Pēc valdības vadītāja domām, no likumdošanas viedokļa aplokšņu algu apkarošanai ir izdarīts pietiekami daudz, un jauni grozījumi nav nepieciešami. Premjers atzīmēja, ka nodokļu nomaksa ir apzināta uztveres, uzvedības modeļa izmainīšana.

Официантка в кафе - Sputnik Latvija
Valsts Ienākumu dienests: mēs neesam gestapo

Kā noradījis valdības vadītājs, septiņdesmit procentu aptaujāto pateica, ka nodokļi nav ikdienišķs jautājums, un to nesamaksāšana ir piedodama. Pēc Kučinska sacītā, par negodīgu konkurenci viņam ir sūdzējušies daudzi uzņēmēji, tostarp lieli.

"Pie manis ir griezušies lielie uzņēmumi, kas ir ļoti uztraukti par negodīgu konkurenci. Domāju, ka arī sabiedriskās ēdināšanas sektorā ir pietiekoši uzņēmēji, kuri tādā ziņā paši pazaudē gan peļņu, gan iespēju konkurēt, tai pašā laikā ir cilvēki, kuri uzskata, ka tas ir sektors, kas ir ārpus likuma," — teica Kučinskis.

Atzīmēsim gan, ka restorānu īpašnieki publiski sūdzas lielākoties par Valsts ieņēmumu dienesta rīcībām un pārāk augsto PVN, nevis par to, ka konkurenti maksā algas aploksnēs.

Ziņu lente
0