Nosaukts jaunās apvienotās bankas Luminor darba uzsākšanas datums

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
DNB un Nordea klientu apkalpošana pēc 1. oktobra neizmainīsies – konti un to numuri, līgumi un maksājumu kartes, kodi un paroles saglabāsies nemainīgi.

RĪGA, 21. septembris – Sputnik. Nordea Bank AB un DNB ASA apvienotā banka uzsāks darbu 1. oktobrī, vēsta Nordea preses dienests.

"Pēc nesenā Eiropas Komisijas lēmuma apstiprināt “Nordea Bank” un DNB plānus apvienot darbību Baltijas valstīs, darījumu plānots noslēgt 1. oktobrī," — paziņoja Baltic Course Nordea Baltvijas valstu komunikācijas vadītāja Signe Lonerte.

Luminor plāno kļūt par vadošo finanšu pakalpojumu piegādātāju reģionā. Tās mērķauditorijas klienti būs vietējas nozīmes un Baltijas mēroga uzņēmumi, kā arī finansiāli aktīvi cilvēki. Pēc apvienošanas banka strādās Luminor grupas valdes priekšsēdētāja Erki Raazuke vadībā. 

Abu banku klientu apkalpošana pēc 1. oktobra neizmainīsies – konti un to numuri, līgumi un maksājumu kartes, kodi un paroles saglabāsies nemainīgi. Maksājumu apstrāde tiks veikta esošajās darbojošās sistēmas.

Банк Nordea - Sputnik Latvija
Nordea banka atteikusies komentēt mediju informāciju par aiziešanu no Krievijas

Pirmās klientiem redzamās izmaiņas ir gaidāmas trīs mēnešu laikā pēc apvienošanās. Sakarā ar izmaiņām iespējami īslaicīgi traucējumi bankas sistēmu darbā, piemēram, maksājumu apstrādē vai strādājot interneta bankā.

Eiropas Komisija apstiprināja savstarpēja uzņēmuma izveidošanu finanšu grupu DNB Bank ASA un Nordea Bank AB starpā piektdien, 15. septembrī. EK tāpat prognozēja iespējamās apvienošanās sekas un nonāca pie secinājuma, ka darījums neizraisa kaut kādas nopietnas raizes par konkurenci.

Iepriekš tika ziņots, ka Nordea un DNB noslēdza vienošanos par darbības apvienošanu Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, lai izveidotu jaunu vadošo banku Baltijā ar spēcīgām skandināvu saknēm.

Банковские ячейки. Архивное фото - Sputnik Latvija
Nordea banka Latvijā noliedz savu līdzdalību "Panamas dosjē" lietā

Kā apgalvo Nordea pārstāvji, abas bankas papildinās citu cita darbību – Nordea ieņem pārliecinošas pozīcijas lielo uzņēmumu sektorā, savukārt DNB ir spēcīgs spēlētājs mazo un vidējā izmēra uzņēmumu segmentā.

Turklāt, jaunajai apvienotajai bankai būs plašāka pieejamība un ģeogrāfiskais izvietojums.

Saskaņā ar Latvijas Komercbanku asociācijas datiem jaunā banka pēc aktīvu apjoma būs otra lielākā Latvijā – to apjoms sasniegs 5,3 miljardus eiro. Žurnāls Global Finance atzina Nordea par 2016. gada labāko banku Latvijā un Igaunijā.

Ziņu lente
0