Nacionālās apvienības dēļ "Latvijas balzams" varētu nesaņemt nodokļu atlaidi

© Sputnik / Sergey MelkonovФасад и логотип здания завода производства алкогольной продукции "Латвияс Бальзамс"
Фасад и логотип здания завода производства алкогольной продукции Латвияс Бальзамс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzņēmums "Latvijas balzams" cerēja saņemt nodokļu atlaidi vairāk nekā četru miljonu eiro apmērā, taču Nacionālā apvienība apšaubīja to, ka tas ir uzņēmums, kurš varētu rēķināties ar valsts atvieglojumiem.

RĪGA, 27. septembris – Sputnik. Latvijas Ekonomikas ministrija saņēmusi lūgumu no uzņēmuma "Latvijas balzams" piešķirt tam nodokļu atlaidi, vēsta rus.tvnet.lv.

Lēmuma projekts tika izskatīts sēdē, taču neieguva atbalstu sakarā ar to, ka Nacionālās apvienības pārstāvji apšauba valsts atvieglojumu piešķiršanas lietderību šim uzņēmumam.

Tekila. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
"Rīgas balzama" īpašnieks nopircis tekilas fabriku Meksikā

"Latvijas balzams" vērsās Ekonomikas ministrijā ar pieprasījumu par atlaides piešķiršanu, motivējot to ar to, ka uzņēmums realizē liela mēroga investīciju projektu divu ražošanu apvienošanā.

Kompānija cer uz nodokļu atlaides piešķiršanu 4, 24 miljonu eiro apmērā.

Pērn "Latvijas balzams" tika atzīts par lielāko nodokļu maksātāju pārtikas ražošanas nozarē, veicot 53,164 miljonu eiro iemaksu valsts kasē.

Jautājums atkārtoti tiks izskatīts pēc nedēļas.

Saskaņā ar Nasdaq Riga biržas datiem, 2016. gadā ražošana strādāja ar apgrozījumu 75,72 miljona eiro apmērā, kas ir par 2,6% vairāk nekā 2015. gadā, savukārt uzņēmuma peļņa palielinājās par 6% līdz 7,5 miljoniem eiro.

Ziņu lente
0