Politika

Igaunijas konservatori atbrīvo partijas rindas no neapzinīgiem kandidātiem

© Sputnik / Вадим АнцуповKonservatīvās tautas partijas aktīvisti
Konservatīvās tautas partijas aktīvisti - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gandrīz simts tautas konservatoru neapzinīgi balotējušies konkurentu sarakstos.

RĪGA, 24. septembris - Sputnik. Sestdien, 23. septembrī Igaunijas Konservatīvās tautas partijas (EKRE) vadība pieņēma lēmumu izslēgt no partijas locekļus, kuri gaidāmajās vēlēšanās balotējušies konkurējošo partiju un vēlēšanu savienību sarakstos, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz portālu ERR.

EKRE valdes rīcībā esošie dati liecina, ka patlaban partijā ir 96 tādi locekļi. Viņu vidū pazīstamākais ir Tautas savienības bijušais priekšsēdētājs Andruss Bloks. Viņš balotējies vēlēšanu savienībā Koduvald.

Председатель Консервативной народной партии (EKRE) Март Хельме - Sputnik Latvija
Igauņu politiķis iesaka slēgt robežas un atteikties no bēgļu uzņemšanas kvotām

 ("Mājas īpašums"). Bloku iespējams dēvēt par vienu no EKRE dibinātājiem — 2012. gadā Tautas savienība bija viena no partijas dibinātājām, atgādina portāls ERR.

Jau vairākus mēnešus EKRE brīdināja par to, ka konkurence ar partiju vēlēšanās nav pieļaujama. To aizliedz politiskāsd organizācijas statūti.

Tīrīšana notikusi arī citās partijās

Nesen līdzīgu lēmumu pieņēma arī Centra partija un Reformu partija — arī tās izslēgušas no savām rindām desmitiem pārbēdzēju.

Sputnik Igaunija jau iepriekš vēstīja, ka no Reformu partijas izslēgts Hāpsalas mērs Urmass Sukless un septiņi citi Hāpsalas nodaļas locekļi, jo balotējoties vēlēšanām konkurējošos sarakstos, viņi pārkāpuši partijas statūtus. Sukless partijas vadības lēmumu uztvēra mierīgi un negatavojas to apstrīdēt.

Iepriekš portāls ziņoja, ka Centra partijas Tallinas nodaļas valde izslēdza no savām rinām 32 cilvēkus līdz ar Rīgikogu deputāti Olgu Ivanovu, kura iekļāvusies vēlēšanu savienībā "Savisārs — Lietišķāļ Tallina". Centristu vadība par īpašiem nopelniem partijas priekšā "apžēloja" tikai partijas dibinātāju un bijušo priekšsēdētāju Edgaru Savisāru.

Ziņu lente
0