ASV armija laidusi klajā mācību līdzekli karam pret Krieviju

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mācību grāmata "Jaunās paaudzes Krievijas karš" tika izdota jau 2016. gada decembrī, un pavisam nesen kļuvusi pieejama tīmekļa lietotājiem.

RĪGA, 24. septembris — Sputnik. ASV Bruņoto spēku vadība laidusi klajā mācību taktiku par Krievijas hibrīdkara taktiku un to, kā ASV Bruņotajiem spēkiem nāktos tai pretoties, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz izdevumu The National Interest.

Mācību grāmata "Jaunās paaudzes Krievijas karš" tika izdota jau 2016. gada decembrī, un pavisam nesen kļuvusi pieejama tīmekļa lietotājiem.

Морпехи США во время операции - Sputnik Latvija
Viedoklis
ASV jūras kājnieku mācības krievu ciematā. Slepens feļetons

The National Interest vēsta, ka mācību līdzeklis ir 68 lappuses liela brošūra ar grafiskajiem materiāliem un datiem par Krievijas militāro tehniku. Īpašu uzmanību tā autori veltījuši notikumiem Krimā un Ukrainas dienvidaustrumos, kuros, kā apgalvots, esot piedalījušās Speciālo operāciju spēku nelielas vienības.

Mācību līdzeklī apgalvots, ka Krievijas stratēģijas pamatā esot režīmu nomaiņa, kas vērsta uz pārvaldes sistēmas maiņu un tiekot veikta, pateicoties apvienībai ar vietējiem "marionešu spēkiem".

Mācību līdzekļa autori uzskaitījuši arī Krievijas vājās vietas, ko varot izmantot ASV Bruņoties spēki. Piemēram, pēc izdevuma autoru domām, karadienestā esošie karavīri neesot motivēti. Brošūrā minēta arī vāja loģistika un spēcīgs, taču neprecīzs aviācijas un artilērijas atbalsts.

Izdevumā minēts arī Krievijas pretgaisa aizsardzības un radioelektroniskās cīņas līdzekļu spēks, taču uzsvērts šo līdzekļu nepietiekamais daudzums.

Ziņu lente
0