Mistifikācija turpinās: Tramps komentējis Krievijas "veikto" reklāmas iegādi Facebook

© REUTERS/Jim BourgASV prezidents Donalds Tramps
ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents Donalds Tramps un Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs komentējuši ziņas par to, ka Krievija esot iepirkusi politisko reklāmu Facebook ASV prezidenta kampaņas laikā 2016. gadā.

RĪGA, 23. septembris — Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps kritiski izteicies par mediju ieilgušo kampaņu, kas veltīta Krievijas "ietekmei" ASV prezidenta vēlēšanās. Viņš nosaucis par kārtējo mistifikāciju ziņas par to, ka Krievija esot par 100 tūkstošiem dolāru nopirkusi politisko reklāmu Facebook.

"Mistifikācijas Krievijas jautājumā turpinās, tagad — sakarā ar reklāmu Facebook. Bet kā ir ar angažētajām un negodīgajām publikācijām medijos par labu negodīgajai Hilarijai?" — Tramps vaicā savā lapā Twitter.

​ASV vadītājs norāda, ka tieši nepatiesie mediji, kuri "klaigāja" par labu "korumpētajai" Hilarijai Klintonei, visvairāk ietekmējuši prezidenta kampaņu. Rezultātā Klintone cieta sakāvi.

Iepriekš sociālais tikls Facebook paziņoja, ka nodos ASV Kongresam datus par reklāmu, ko esot nopirkuši "Krievijas boti" ar mērķi ietekmēt prezidenta kampaņas iznākumu.

Maskavas Kremlis - Sputnik Latvija
Viedoklis
Publicists: nav neviena, kam Krievija varētu padoties, pat ja vēlētos

"Tā ir ārkārtējā izmeklēšana, kurā tiek izskatīts jautājums par vēlēšanu godīgumu ASV. Pēc tiesisko normu un kompānijas politikas saspringtas analīzes, nolēmām, ka gadījumā, ja parādīsim mūsu atrasto reklāmu Kongresam… tas ļaus varasiestādēm noslēgt vitāli nepieciešamu darbu ar mērķi izvērtēt to, kas notika 2016. gada vēlēšanās," — paziņoja Facebook viceprezidents Eliots Šrāge.

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, komentējot Facebook pārstāvju izteikumus, norādīja, ka Maskava nekad nav publicējusi sociālajā tīklā reklāmu, kas tik lielā mērā ieinteresējusi ASV tiesībsargājošās iestādes.

"Mēs nezinām, kas un kā publicēja reklāmu Facebook, un nekad neesam ar to nodarbojušies, nekad Krievija nav bijusi tajā iesaistīta, — teica Peskovs žurnālistiem. — Mēs nezinām, kas ir Russiangate.

Iepriekš ASV vairākkārt pārmeta Maskavai iejaukšanos prezidenta vēlēšanās 2016. gadā. ASV Iekšējās drošības ministrija un nacionālās izlūkošanas direktors kopīgi apsūdzēja Krieviju par līdzdalību hakeru uzbrukumiem ASV Demokrātiskās partijas serveriem. Vašingtona uzsvēra, ka iegūtā informācija esot bijusi nepieciešama Maskavai, lai prezidenta vēlēšanās pie varas nāktu tai "ērts" kandidāts. Nekādi pierādījumi šīm apsūdzībām nekad nav sniegti.

Krievijas "iejaukšanos" ASV vēlēšanās un Donalda Trampa "sakarus" ar Krieviju izmeklē gan FIB, gan Kongress. Speciālā prokurora posteni ieņemis bijušais FIB vadītājs Roberts Millers. 

Ziņu lente
0