Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs pagarina "oranžo" bīstamības līmeni Latvijā

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasДождь
Дождь - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Meteorologi aicina iedzīvotājus būt vērīgiem, brīdina par iespējamiem postījumiem un iesaka sekot līdzi glābšanas dienestu paziņojumiem un laika prognozei.

RĪGA, 19. septembris – Sputnik. Vakar Rīgā izkrita apmēram 50 milimetri, jeb 65% no mēneša nokrišņu normas, paziņoja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā, valsts teritorijā ir izsludināts "oranžais" bīstamības līmenis.

Vakarā un naktī lietus Rīgā turpinājās, taču mazinājusies nokrišņu intensitāte.

Nokrišņu daudzums valsts lielākajā daļā pirmdienas dienas vidū pārsniedza 20-40 mm. Lietus nebija tikai Ventspils rajonā. Atkal sāka celties ūdens līmenis upēs, saglabājas lielu teritoriju aplūšanas draudi. Pēc sinoptiķu datiem, Alūksnē izkrituši 52 mm nokrišņu, kas sastāda 77% no mēneša normas, Dobelē 47 mm (82%), Staļģenē 44 mm (66%).

Sakarā ar intensīviem nokrišņiem Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izsludināja priekšpēdējo "oranžo" bīstamības līmeni.

Meteorologi brīdina, ka vakardienas plašo nokrišņu dēļ ūdens līmenis Vidzemes, Latgales, Zemgales un Kurzemes upēs turpinās celties. Speciālisti prognozē vietējas nozīmes plūdus un ceļu izskalošanos atsevišķos posmos visā valstī.

Šodien Latvijā gaidāms mākoņains laiks, vietām ar īslaicīgu lietu, Kurzemē un Vidzemes ziemeļrietumos iespējamas lietusgāzes. Visā valsts teritorijā pūtīs mērens rietumu un dienvidrietumu vējš ar atsevišķām brāzmām līdz 15 metriem sekundē. Maksimālā gaisa temperatūra sastādīs +12…+16 grādus. Rīgā iespējams lietus.

Ziņu lente
0