Mediji: par piedalīšanos teroraktā Londonā aizdomās turamie ir bēgļi

© Sputnik / Екатерина Соловьева / Pāriet pie mediju bankasБеженцы с Ближнего Востока у выставочного центра в Гамбурге
Беженцы с Ближнего Востока у выставочного центра в Гамбурге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Piektdienas rīta sastrēgumstundā metro stacijā Parsons Green Londonas rietumos atskanēja sprādziens. 30 cilvēki guvuši ievainojumus un apdegumus. Pēc policijas datiem, paštaisītais spridzeklis nav detonējis ar pilnu spēku.

RĪGA, 18. septembris — Sputnik. Aizdomās par piedalīšanos teroraktā Londonas metro aizturētie cilvēki esot bēgļi no Irākas un Sīrijas, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz laikrakstu Telegraph.

Sestdien Duvras ostas rajonā policisti aizturējuši 18 gadus vecu jaunekli. Tajā pašā dienā Hanslovā (Londona) tika aizturēts 21 gadu vecs vīrietis. Saskaņā ar Telegraph aizturētais ir 18 gadus vecs jaunietis, kura vārdu nenosauc. Viņš ieradies Lielbritānijā no Irākas pirms dažiem gadiem.

Председатель Консервативной народной партии (EKRE) Март Хельме - Sputnik Latvija
Igauņu politiķis iesaka slēgt robežas un atteikties no bēgļu uzņemšanas kvotām

Otrs aizdomās turamais ir ieradies no Sīrijas. Abi audzināti Penijas un Rona Džonsonu ģimenē. Lielbritānijā pāris ir slavens ar to, ka lielāko daļu dzīves laulātie draugi audzinājuši simtiem citu cilvēku bērnu.

2009. gadā Lielbritānijas karaliene Elizabete II apbalvoja pāri ar Britu impērijas kavalieru ordeņiem. Pēc mediju datiem, Faruhs pirms kāda laika pārcēlās uz citu māju, bet otrs jaunietis turpināja dzīvot ar Džonsiem. Viņu vairākkārt pratināja policija, bet ģimenes locekļi ziņoja varas iestādēm par grūtībām zēna audzināšanā.

Divas nedēļas pirms terorakta kārtības sargi aizveda zēnu uz mājām, norāda laikraksts.

Ziņu lente
0