"Marija", "Hosē" pāriniece: divas viesuļvētras tuvojas ASV

CC BY 2.0 / webhamster / WindsockВетроуказатель
Ветроуказатель - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Trīs nedēļas ASV teritorijai pēc kārtas uzbrūk spēcīgas viesuļvētras.

RĪGA, 18. septembris — Sputnik. Tropiskā vētra "Marija" Atlantijas okeānā pastiprinājusies un tuvojas ASV piekraste, informē ASV Viesuļvētru prognozēšanas nacionālais centrs

Viesuļvētra "Marija" izveidojās pagājušās nedēļas nogalē netālu no Dienvidamerikas krastiem un Karību jūras. Patlaban viesuļvētra atrodas 225 km attālumā no Barbadosas. Tā virzās ziemeļrietumu virzienā ar ātrumu aptuveni 24 km/h. Sinoptiķi vērtē, ka maksimālo vēja brāzmu ātrums sasniedz 120 km/h. Patlaban speciālisti uzskata "Mariju" par 1. kategorijas viesuļvētru.

Vētra. Ilustratīva fotogrāfija - Sputnik Latvija
Viesuļvētra "Hosē" pastiprinājusies un dodas Karību salu virzienā

"Marija" izveidojās viesuļvētras "Hosē" fona, kas plosās virs Atlantijas okeāna. Tropiskā vētra parādījās septembra sākumā un pastiprinājās līdz 1. kategorijas viesuļvētrai. Pagājušās nedēļas otrajā pusē "Hosē" kļuva vājāks, taču tagad tam no jauna piešķirta 1. kategorija. Patlaban "Hosē" atrodas netālu no ASV austrumu piekrastes. Sinoptiķi prognozē, ka stihija sasniegs Bahamu un Bermudu salas, Puertoriko un ASV dienvidaustrumu piekrasti, pēc tam pārvietosies uz Amerikas Vidusatlantijas piekasti.

Septembra sākumā Floridas štatā jau plosījās viesuļvētra "Irma" un nodarīja vērā ņemamus zaudējumus, kā arī aiznesa 20 cilvēku dzīvības. Tās spēks sasniedza četras no piecām ballēm pēc Safira-Simpsona skalas. Atsevišķu vēja brāzmu ātrums pārsniedza 300 km/h. Meteorologi uzskata, ka "Irma" ir spēcīgākā viesuļvētra "Atlantijas okeānā pēdējo desmit gadu laikā.

Ziņu lente
0