Igaunija "pāraus" savus vilcienus Krievijā

© Sputnik / Вадим АнцуповElron elektrovilciens
Elron elektrovilciens - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šveicē ražoto vilcienu Stadler FLIRT riteņi izgatavoti Eiropā no tērauda, kas nav piemērots Baltijas klimatam. Šī iemesla dēļ uzņēmums Eesti Liinirongid nolēmis pasūtīt jaunus riteņus Krievijā.

RĪGA, 16. septembris — Sputnik. Igaunija iepirkusi Krievijā riteņus pasažieru vilcieniem Stadler FLIRT — izrādījies, ka Eiropā ražotie riteņi nav piemēroti Baltijas valsts klimatam, vēsta Sputnik Igaunija.

Pasūtījums tika izpildīts Viksunas metalurģiskajā rūpnīcā — tas ir lielākais tērauda metināto cauruļu un dzelzceļa riteņu ražotājs Krievijā, vēsta vietne wyksa.ru.

Dzelzceļa ritošais sastāvs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Igaunija finansēs savu dzelzceļu uz Rail Baltica rēķina

Piegādātie riteņi ar diametru 870 un 800 mm paredzēti ekspluatācijai ritošajiem sastāviem, kuri pārvietojas ar ātrumu līdz 200 km/h. Tie tiks izmantoti Šveicē ražoto elektrisko pasažieru vilcienu Stadler FLIRT ekspluatācijai.

Rūpnīca informē, ka Igaunijas pasūtījuma izpildei nācās no jauna regulēt gandrīz visu tehnoloģisko līniju, tostarp arī eketrovilcienu "Lastočka" riteņu ražošanas iecirkni un pārprogrammēt iecirkņa iekārtu tehnoloģisko kompleksu un transporta mehānismus.

Šī gada aprīlī tika vēstīts, ka dzelzceļa pasažieru pārvadājumu valsts uzņēmums Eesti Liinirongid (Elron) nolēmis steidzami nomainīt 328 riteņu pārus saviem vilcieniem Stadler, jo noskaidrojies, ka tie ražoti Eiropā no tērauda, kas nav piemērots vietējam klimatam. Zemas temperatūras un mitruma apstākļos riteņu pāra ekspluatācijas termiņš sarūk uz pusi, jo tajos veidojas pļāvas un plaisas. Riteņu nonēsāšanās ātrumu ietekmē arī vilcienu nobraukums, kas izrādījies par 50% lielāks nekā plānotais.

Mediji informēja, ka riteņu pāru nomaiņa uzņēmumam izmaksās vairāk nekā 3 milj. eiro. Šogad plāļnota 30 riteņu pāru nomaiņa, bet 2016. gadā tikai nomainīti 28 riteņu pāri.

Šveices uzņemuma Stadler Rail AG elektrovilcieni Stadler FLIRT (Fast Light Innovative Regional Train) tiek izmantoti Igaunijā kopš 2013. gada. Dīzeļvilcienu ekspluatācija sākās 2014. gada 1. janvārī. Patlaban pa Igaunijas dzelzceļiem kursē 18 elektrovilcieni un 20 dīzeļvilcieni.

Ziņu lente
0