Ušakovs izteica viedokli par mobilas aplikācijas izveidošanu stāvvietas meklēšanai

CC0 / pexels / stāvvietas
stāvvietas - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kā paziņoja pilētas mērs, Rīgas dome pieņēma lēmumu nevis par gandrīz 9 miljonus vērtā projekta realizēšanu, bet tikai par tā finansēšanas pieteikuma iesniegšanu, tāpat šādam piemēram var sekot arī citas pašvaldības.

RĪGA, 14. septembris — Sputnik. Rīgas mērs Nils Ušakovs paziņoja, ka neiesniegt pieteikumu ES finansētajam projektam stāvvietas meklējumiem būtu "noziegums".

Pēc viņa vārdiem, pašvaldības aģentūrai Rīgas gaisma ir jāiegulda 8,6 miljonus eiro vērtajā projektā ap 67 tūkstošiem, savukārt 8 miljoni paliks pilsētas budžetā.

Tāpat Latvijas Nacionālās televīzijas raidījuma "900 sekundes" ēterā pilsētas mērs precizēja, ka dome pieņēma lēmumu nevis par projekta realizēšanu, bet tikai par tā finansēšanas pieteikuma iesniegšanu, tāpat analoģiskus pieteikumu var iesniegt arī citas pašvaldības.

Policijas automašīna - Sputnik Latvija
Kāp ārā, tālāk netiksim! Par ko policijai atļauts noņemt jūsu auto numurzīmes

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, projekta ietvaros plānots izstrādāt mobilo aplikāciju stāvvietas meklēšanai. Tā izveidošana ir Eiropas Savienības apkārtējās vides un klimata uzlabošanas projekta ietvaros ar gudro tehnoloģiju LIFE palīdzību. Šī programma sniedz 5,2 miljonus eiro, valsts budžets sniedz 2,5 miljonus eiro, Rīga gaisma un partneru līdzekļi sastāda 989,5 tūkstošus eiro.

Tāpat notiks transporta plūsmas un gaisa piesārņojuma uzskaite. Pagaidām nav skaidrs, vai šī aplikācija būs pieejama lietotājiem bezmaksas.

Pieteikumu iesniegs pašvaldības uzņēmums Rīgas Satiksme, un par tā partneriem kļūs Rīgas gaisma, Rīgas Tehniskā universitāte, Tallinas Tehniskā universitāte, biedrība Baltijas vides forums, kompānija Citintelly un Energoefektīvās apgaismošanas asociācija.

Otrdien Rīgas dome vienbalsīgi izlēma norīkot Rīgas Satiskmei mazāk kā divu nedēļu laikā sagatavot projektu.    

Ziņu lente
0