Politika

ASV federālajām iestādēm aizliegts izmantot Kaspersky produktus

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasJevgēnijs Kasperskis
Jevgēnijs Kasperskis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Iekšējās drošības ministrija bīstas no Krievijas IT kompānijas "Kasperska laboratorija" sakariem ar Krievijas izlūkdienestu. Kompānija šīs apsūdzības noliedz.

RĪGA, 14. septembris — Sputnik. ASV Iekšējās drošības ministrija devusi rīkojumu visām federālajām iestādēm pārtraukt "Kasperska laboratorijas" programmu ekspluatāciju, jo raizējas par to, ka tām varētu piekļūt Krievijas dienesti, informē resora mājaslapa

Mēneša laikā iestādēm jāiesniedz atskaites par "Kasperska" programmu esamību, pēc diviem mēnešiem — plāns pārejai pie citām programmām, bet trīs mēnešu laikā jāsāk īstenot plāni ar mērķi atteikties no kompānijas "Kasperska laboratorija" produkcijas.

"Ministrija ir noraizējusies par dažu "Kasperska" pārstāvju sakariem ar Krievijas izlūkdienestiem un citām valdības struktūrām, kā arī par Krievijas tiesisko normu, kas ļauj Krievijas izlūkdienestiem pieprasīt vai likt "Kasperskim" sniegt atbalstu un pārtvert ar Krievijas tīklu starpniecību notiekošo saziņu," — apgalvots paziņojumā.

"Kasperskis" ir vīlies

"Kasperska laboratorija" ir pārliecināta: izmeklēšana apstiprinās, ka apsūdzības ir nepamatotas.

"Jāuzsver, ka visa informācija, ko no saviem klientiem saņem "Kasperska laboratorija", ieskaitot trafiku, ir pilnībā aizsargāta saskaņā ar likumdošanu un stingrākajiem nozares standartiem, tostarp arī ar šifrēšanas un digitālo sertifikātu palīdzību utt.," — teikts kompānijas paziņojumā.

Евгений Касперский - Sputnik Latvija
Mediji: ASV pēc aizlieguma turpina izmantot "Kasperska" produkciju

Kompānija uzsver, ka ir dziļi vīlusies par ASV Iekšējās drošības ministrijas lēmumu.

"Jautājumā par Krievijas likumdošanu jāsaka, ka tā tiek kļūdaini traktēta kompānijas darbībai pielietoto tiesisko aktu aspektā. Direktīvā minētie likumi un tiesiskie akti regulē telekomunikāciju kompāniju un internera provaideru darbību. "Kasperska laboratorijas" darbību nenosaka likumi un citi normatīvie akti par Operatīvo un izmeklēšanas pasākumu nodrošināšanai paredzētajām tehnisko līdzekļu sistēmām, jo uzņēmums nenodrošina sakaru pakalpojumus," — atgādināja kompānija.

"Kasperska laboratorija" uzsvēra, ka nekad nav sniegusi un nesniegs atbalstu nevienas valsts valdībai kiberspiegošanas mēģinājumiem vai agresīvai darbībai kibertelpā.

Ziņu lente
0