Mediji: ASV pēc aizlieguma turpina izmantot "Kasperska" produkciju

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasЕвгений Касперский
Евгений Касперский - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Deviņās jurisdikcijās aptaujātie ierēdņi paziņojuši, ka iegādājušies vai atbalstījuši "Kasperska" programmatūru pēdējos divos gados. Gandrīz visi apgalvoja, ka neplāno tuvākajā laikā to aizstāt.

RĪGA, 24. jūlijs — Sputnik. ASV valdības aģentūras turpina izmantot "Kasperska laboratorijas" produkciju, neskatoties uz tās daļēju aizliegumu valstī, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz laikrakstu Washington Post.

Yandex. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ukraina ieviesa sankcijas pret Yandex un Kaspersky Lab

12. jūlijā ASV valdība izdzēsa "Kasperska laboratoriju" no diviem piegādātāju sarakstiem, kuru produkcija ir akceptēta lietošanai valdības aģentūrās, atbilstošo paziņojumu publicēja ASV Kopējo dienestu administrācija (GSA). Turklāt GSA apgalvoja, ka resora prioritātes ir "ASV valdības sistēmu integritātes un drošības nodrošinājums".

Pēc izdevuma datiem, pēc GSA aizlieguma "Kasperska laboratorijas" produkciju turpina izmantot valdības datoros no Oregonas līdz Konektikutai. Turklāt pēdējos gados uzņēmuma produkcija tika iegādāta lietošanai Federālā cietumu birojā un Patērētāju preču drošības komisijā (CPSC). Pagājušajā nedēļā abas iestādes ir paziņojušas, ka nepieciešams papildu laiks, lai noteiktu, vai šī programmatūra tiek izmantota. Avīze veikusi izmeklēšanu, lai norādītu iestādes, kas izmanto "Kasperska" produkciju. Laikraksts izpētījis valdības vietnes, lai atrastu dokumentus, kuros būtu minēta kompānija, vai tās produkti.

Kiberuzbrukums Ukrainā: vīrusa-šantāžista Petya prasības monitorā - Sputnik Latvija
Vīruss-šantāžists Petya uzbrucis Krievijā, Ukrainā un citās pasaules valstīs

Konektikutas štatā strādākošās valsts aizsardzības pakalpojumu struktūrvienības administrators Džons Morisons pastāstīja, ka "Kasperska" programmatūra strādā labi, un viņi to izmanto. Savukārt tīkla administrators no Misisipi štata Džeisons Vits norādīja, ka nav saņēmis ziņas par GSA lēmumu, kā arī nav saņēmis nekādus brīdinājumus no štata valdības attiecībā uz šīs produkcijas lietošanu. Sanmarkosas pilsētas valdība Teksasā daudzus gadus slēgusi līgumu ar "Kasperska laboratoriju" un atjaunināja programmatūru pirms GSA lēmuma jūnijā.

Kā raksta izdevums, informācijas trūkums no GSA liecina par saiknes trūkumu starp vietējiem ierēdņiem un federālo valdību kiberdrošības jautājumā. Turklāt tieši vietējo varas orgānu ierēdņi izskata iespēju iegādāties "Kasperska laboratorijas" produktu par ļoti iespējamu.

"Kasperska laboratorijas" preses dienestā RIA Novosti paziņoja, ka uzņēmums ir privāts un tam nav politisko sakaru ne ar vienu no pasaules valstīm. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka ASV lēmums, protams ir politizēts, un Krievija spers soļus savu kompāniju interešu aizsardzībai.

Ziņu lente
0