Papildinājums uz ceļiem: kur meklēt jaunos fotoradarus

© Sputnik / Alexander Kryazhev / Pāriet pie mediju bankasКомплекс автофиксации нарушений ПДД
Комплекс автофиксации нарушений ПДД - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas vadītājiem sekos līdz vēl četri stacionārie fotoradari, taču policija brīdina, ka ātruma ierobežojumi ir jāievēro visur, nevis tikai tur, kur stāv kameras.

RĪGA, 12. septembris – Sputnik. Uz Latvijas ceļiem uzstādīti vēl 4 stacionārie fotoradari, kuri uzsāks darbu tuvākajās dienās, vēsta tvnet.lv, atsaucoties uz Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD).

Policijas automašīna - Sputnik Latvija
Kāp ārā, tālāk netiksim! Par ko policijai atļauts noņemt jūsu auto numurzīmes

Fotoradari uzstādīti Pūrē, Durbē, Lilastē un Baldonē, blakus tiem izvietotas brīdinājuma zīmes ar atļautā braukšanas ātruma norādi. Šobrīd uz valsts ceļiem automobiļu ātrumam seko līdzi 52 radari, taču saskaņā ar valdības apstiprināto plānu, līdz 2018. gadam ir jābūt uzstādītiem 100 fotoradariem. Līdz šī gada beigām parādīsies vēl 8 novērošanas sistēmas.

Fotoradari ierīkoti ceļu posmos ar visintensīvāko ceļu satiksmi, kā arī vietās, kur pēc statistikas notiek lielākais avāriju skaits. Ierīkošanas vietas saskaņo savā starpā CSDD, Valsts policija, Latvijas Valsts ceļi un pašvaldības.

Iepriekš tika ziņots, ka 12 jauni ātruma uztvērēji parādīsies uz ceļa vēl pirms septembra beigām. Nīderlandē izgatavotās ierīces spēj reģistrēt ātruma pārsniegšanu jebkurā diennakts laikā un jebkādos laikapstākļos.

Tāpat augusta beigās saskaņošanai Satiksmes ministrijā tika iesniegti Administratīvā kodeksa grozījumi, kuri paredz "efektīvākus" soda mērus par vairākiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, tostarp, arī par agresīvu braukšanu.

Novērošanas kamera. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Pasmaidiet – jūs uzņem fotoradars

Taču īsteniem ātruma mīļiem nekas nevar traucēt, jo, pavisam nesen, Ventspils policija noķēra pārkāpēju, kurš pārsniedza ātrumu vairāk nekā četras reizes. Vīrietis brauca pa Talsu ielu, iedzenoties līdz 226 kilometriem stundā, atļauto 50 vietā. Vēl jo vairāk, izrādījās, ka nelaimīgais vadītājs jau ne pirmo reizi tiek aizturēts par šāda veida pārkāpumu.

Pēc statistikas, apmēram 40% ceļa satiksmes negadījumu Latvijā notiek ātruma pārsniegšanas dēļ, sakarā ar to CSDD lūdz vadītājus ievērot ātruma ierobežojumu ne tikai fotoradaru zibspuldžu darbības posmā, bet arī ārpus kontroles līdzekļu darbības zonas.

Ziņu lente
0