Lietuvā aizturēti anti NATO mītiņa dalībnieki

© Sputnik / Владимир Песня / Pāriet pie mediju bankasАкции протеста против НАТО
Акции протеста против НАТО - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Piedalīties anti NATO mītiņā ieradās 20 cilvēki no Kauņas, divus aizturējusi policija.

RĪGA, 11. septembris – Sputnik. Viļņā tika aizturēti divi anti NATO protesta akcijas dalībnieki, vēsta Sputnik Lietuva.

Pret NATO vērstā akcija notika pretī Lietuvas Seima ēkai 10. septembrī, kad Seimā sākās jaunā deputātu sesija. Dalībai akcijā "Par Lietuvu bez NATO" savācās kreiso antifašistu organizāciju pārstāvji no Viļņas, Kauņas, Ķēdaiņiem un Jonavas.

EP deputāte Jana Toma. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
EP deputāte: NATO sašķeļ Eiropas Savienību

Viņu idejas atspoguļoja plakātu teksti: "Mēs esam par mieru! Mēs esam pret NATO!", "Mēs pieprasām zelta karošu afēras izmeklēšanu!", "Lietuvas cilvēkiem nepieciešama maize, nevis tanki un haubices". Laukumā pretī Seimam tāpat savācās mītiņa pretinieki, kuri izkliedza "Abrams, Abrams!" (Lietuvā izvietoto amerikāņu tanku nosaukums – red.), kā arī "Vatņikus prom no Lietuvas!"

Pēc civiltērpā ģērbto cilvēku pavēles sākās anti militārās akcijas dalībnieku aizturēšana. Tika aizturēti divi dalībnieki – žurnālists no Kauņas Aras Sutkus un biedrības dalībnieks no Jonavas Andrus Lobovs. Viņus iestūma autobusā un aizveda uz policijas komisariātu.

"Aresti sankcionētās akcijas laikā Lietuvā ir kaut kas jauns. Šādas lietas neatminos," — citē izdevums viena no akcijas dalībnieka Gedrjusa Grabauskasa vārdus.

 

Ziņu lente
0