Ziemeļkoreja solīja ASV "sāpes un ciešanas", atbildot uz jaunajām sankcijām

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasРеактивная система залпового огня (РСЗО) "М-1992" с системой ускоренной перезарядки Корейской народной армии
Реактивная система залпового огня (РСЗО) М-1992 с системой ускоренной перезарядки Корейской народной армии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Ziemeļkorejas viedokļa ASV manipulē ar ANO Drošības Padomi, lai pastiprinātu sankcijas pret Ziemeļkoreju ūdeņraža bumbas izmēģinājumu dēļ.

RĪGA, 11. septembris – Sputnik. Phenjana uzskata, ka sankcijas un ASV spiediens pāriet "ārkārtēji neapdomīgā fāzē", un brīdina, ka valsts gatava bezprecedenta pasākumiem, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Ziemeļkorejas ĀM paziņojumu.

ĀM paziņoja, ka "superjaudīgais termokodola ierocis" tika izstrādāts, lai savaldītu augošās naidīgās ASV darbības un novērstu kodolkaru Korejas pussalā. Tāpat Phenjana atzīmēja, ka vērīgi seko līdzi ASV darbībām un ir gatava sniegt atbildes prettriecienu.

"Nākamie soļi, ko spers Ziemeļkoreja, novedīs pie tik lielām sāpēm un ciešanām Savienotajās Valstīs, ar kādām tās nekad nav saskārušas savā vēsturē," — teikts ziņojumā.

Ziemeļkorejas ĀM piebilda, ka tam, lai izbēgtu no pilnīgas iznīcināšanas, ASV ir jāpārstāj politiska, ekonomiska un militāra konfrontācija ar Ziemeļkoreju.

Президент США Дональд Трамп, архивное фото - Sputnik Latvija
Tramps pieļauj spēka pielietošanu pret Ziemeļkoreju

Iepriekš Ziemeļkoreja paziņoja, ka pēc Kima Čenuna pavēles tika veiksmīgi izmēģināts ūdeņraža kodolierocis, kurš paredzēts uzstādīšanai uz starpkontinentālajām ballistiskajām raķetēm. Aģentūra Reuters paziņoja ar atsauci uz informācijas avotiem amerikāņu izlūkdienestā, ka runa ir par "pilnveidotu kodolieroci".

Augusta vidū Phenjana piedraudēja palaist ballistiskās raķetes uz Guamas salas rajonu, kur atrodas amerikāņu militārās bāzes. Toreiz Tramps paziņoja, ka, ja Ziemeļkoreja "izdarīs kaut ko ar Guamu, ar Ziemeļkoreju notiks kas tāds, ko vēl neviens nekad nav pieredzējis".

Ziņu lente
0