Postošā "Irma" tuvojas Maiami: bēgt ir par vēlu

© REUTERS / NOAAViesuļvētras "Irma" fotouzņēmums no kosmosa
Viesuļvētras Irma fotouzņēmums no kosmosa - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sarkanais Krusts prognozē, ka viesuļvētras rezultātā varētu ciest vairāk nekā miljons cilvēku.

RĪGA, 9. septembris — Sputnik. Maiami lidostā izpirktas visas biļetes, cilvēki cenšas pēc iespējas ātrāk pamest šo rajonu, jo amerikāņu meteorologi ziņo, ka nāvējošā viesuļvētra "Irma" nedēļas nogalē plosīsies pilnā spēkā.

"Irma" jau nopostījusi Karību salas, kas nokļuva tās ceļā. Ziņojumi liecina par plūdiem un būtiskiem postījumiem — ar saknēm izrauti koki, ēkām noplēsti jumti, nopietni cietuši infrastruktūras objekti.

Vētra. Ilustratīva fotogrāfija - Sputnik Latvija
Viesuļvētra "Hosē" pastiprinājusies un dodas Karību salu virzienā

Jaunākie dati liecina, ka viesuļvētrā cietuši 74 tūkstoši cilvēku, viņu vidū — 20 tūkstoši bērnu. "Irma" aiznesusi 14 cilvēku cīvības. Barbudas salā viesuļvētrā gājis bojā divus gadus vecs mazulis laikā, kad viņa ģimene centās pamest sagrauto māju.

Sinoptiķi prognozē, ka sestdien viesuļvētra sasniegs Floridu. Daudzi štata iedzīvotāji devušies uz Džordžiju — tūkstoš kilometru attālumā esošo Atlantas pilsētu.

Viesuļvētra nopietni izpostījusi apvidus, kurā atradušās slavenību mājas. "Irma" gājusi pāri rokmūziķu Mika Džagera un Kīta Ričardsa, aktiera Brūsa Villisa mājām. Apdraudēta iluzionista Deivida Koperfīlda sala. Varētu ciest arī aktieru Džonija Depa un Edija Mērfija īpašumi.

Mediji ziņo, ka pamest Maiami ir grūti: uz ceļiem izveidojušies kilometriem gari sastrēgumi, biļetes lidostās tiek izpirktas vienā mirklī.

Sarkanā Krusta un Sarkanā Pusmēneša biedrību starptautiskā federācija informē, ka "Irmas" un tās seku rezultātā varētu ciest vairāk nekā 1,2 miljoni cilvēku.

ANO informē, ka viesuļvētra ietekmēs 37 miljonu cilvēku dzīvi.

Ziņu lente
0