Invalīds, Krievijas pilsonis bijis spiests ubagot Igaunijā

© Foto : pixabayBezdarbnieks. Foto no arhīva
Bezdarbnieks. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas kūrortpilsētā Pērnavā tika aizturēts ubagojošs invalīds. Rezultātā izmeklētāji atklāja starptautisku noziedzīgu grupējumu.

RĪGA, 9. septembris — Sputnik. Pērnavas apriņķa tiesa pasludinājusi spriedumu diviem Moldovas Republikas pilsoņiem, kuri atzīti par vainīgiem cilvēku tirdzniecībā, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz portāla rus.err.ee sniegto informāciju.

Mediji informē, ka par krāpnieku upuri kļuvis invalīds bez kājām, Krievijas pilsonis, kuru noziedznieki piespieduši ubagot Igaunijā un citās Eiropas Savienības valstīs.

Centrāltirgus - Sputnik Latvija
Nepirksi? Piespiedīsim! "Smaržu tirgotāji" draud ar nazi

Izmeklēšanas gaitā noskaidrotā informācija liecina, ka invalīda iegūto naudu saņēmusi 37 gadus vecā Ņina un 33 gadus vecais Oktaviāns. Abi apsūdzētie nekur nav strādājuši, un visu triju cilvēku vienīgais noskaidrotais ienākums bija invalīda saubagotā nauda. Aizturēšanas laikā konfiscēti vairāk nekā 8 tūkstoši eiro skaidrā naudā — iespējams, tas ir aptuveni mēneša ienākums ubagošanas rezultātā.

Tiesa piespriedusi Ņinai brīvības atņemšanu uz trim gadiem, Oktaviānam — uz pieciem gadiem, reāli ieslodzījumā viņi pavadīs gadu. Notiesātajiem konfiscēta daļa īpašuma un skaidrā nauda. Bez tam no viņiem tiks piedzīts par noziedzīgu uzskatāmais ienākums 20 tūkstošu eiro apmērā un aptuveni 9000 eiro civilajā prasībā.

Ziņots, ka pēc soda izciešanas Moldovas pilsoņi tiks deportēti uz dzimteni, viņiem tiks aizliegta iebraukšana Igaunijas teritorijā uz 10 gadiem. 

Ziņu lente
0