Politika

Āboltiņa paziņoja, kad atgriezīsies pie darba ĀM

© Reinis Inkēns, Saeimas AdministrācijaSaeimas deputāte, "Vienotības" frakcijas līdere Solvita Āboltiņa
Saeimas deputāte, Vienotības frakcijas līdere Solvita Āboltiņa - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Vienotības" parlamenta frakcijas līdere neizslēdz iespēju, ka pēc tam atkal atgriezīsies politikā.

RĪGA, 5. septembris — Sputnik. Saeimas deputāte, "Vienotības" frakcijas līdere Solvita Āboltiņa paziņoja Latvijas Radio ēterā, ka jautājums par viņas atgriešanos pie darba Latvijas ĀM principiāli ir atrisināts.

"Nolikt deputāta mandātu un atgriezties diplomātiskajā dienestā bija pietiekami pārdomāts un nopietns lēmums," paziņoja Āboltiņa.

Edvards Smiltēns - Sputnik Latvija
Smiltēns: "Vienotības" frakcijai jāpieņem lēmums par partijas nākotni

Deputāte uzskata, ka politiskā pieredze izrādīsies viņai ļoti lietderīga diplomātiskajā dienestā. Āboltiņa neizslēdza iespēju atgriezties politikā, taču apgalvoja, ka negrasās izmantot darbu ārpolitikas iestādē, lai vēlāk pretendētu uz Latvijas prezidenta amatu.

Tiešais pārejas termiņš uz ĀM tiks saskaņots tikšanās laikā ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču un ar ĀM valsts sekretāru Andreju Pildegoviču, atzīmēja Āboltiņa.

Kā jau rakstīja Sputnik, šobrīd, pēc ĀM datiem, Latvijas diplomātiskajā un konsulātu dienestos strādā 74 diplomāti, kuru rangs atbilst vēstnieka amatam. Tai pat laikā Latvija ārvalstīs ir pārstāvēta vien ar 37 vēstniecībām un septiņām pastāvīgām pārstāvniecībām. Tas nozīmē, ka vairāk, nekā desmit diplomāti, kuru rangs jau tagad ļauj ieņemt vēstnieka amatu, ir spiesti strādāt zemākos amatos Latvijas diplomātiskajās pārstāvniecībās ārvalstīs vai arī ĀM.

Solvita Āboltiņa pabeigusi Latvijas Universitātes juridisko fakultāti. Laika periodā no 1993. gada līdz 2002. gadam viņa strādājusi Latvijas Ārlietu ministrijā, tostarp, no 1995. gada līdz 2002. gadam bijusi konsulāta departamenta direktore.

 

Jūlijā Āboltiņa paziņoja par saviem plāniem atstāt politiku un atgriezties pie diplomāta karjeras.

Ziņu lente
0