Politika

Smiltēns: "Vienotības" frakcijai jāpieņem lēmums par partijas nākotni

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Konflikts "Vienotības" vadībā ir publisks: Edvards Smiltēns atkāpies no parlamenta frakcijas vadītāja vietnieka amata un pieteicis ultimātu: vai nu viņš, vai Solvita Āboltiņa.

RĪGA, 21. jūlijs — Sputnik. Šodien no amata atkāpies Vienotības Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns.

Vienlaikus viņš apturējis arī savas kandidatūras virzīšanu partijas priekšsēdētāja amatam Vienotības kongresā 19.augustā. Šo informāciju politiķis sniedzis savā lapā Facebook.

Smiltēns ir neapmierināts ar to, ka partijas vadītāja postenim tiek apspriestas divas kandidatūras — viņa un frakcijas vadītājas Solvitas Āboltiņas kandidatūra.

"Tā kā mums ir diametrāli pretējs skatījums uz partijas turpmāko attīstību, Vienotības frakcijai ir jāpieņem lēmums par partijas nākotni un to cilvēku, kuram viņi dod uzticību partijas turpmākai vadībai," — raksta Smiltēns.

Члены партии Единство - Sputnik Latvija
Politika
"Vienotība" vairs nav vienota: no frakcijas izstājās pieci deputāti

Viņš ir pārliecināts, ka "Vienotības" vienīgais ceļš ir radikālas pārmaiņas partijā. Politiķis piebilda, ka frakcijas lēmums būs izšķirīgs viņam pašam un viņa tālākajam darbam partijā.

"Vai nu man tiek dota uzticība partijas vadībā, vai arī atstāju partiju," — raksta Smiltēns.

Edvards Smiltēns kandidēja iepriekšējās "Vienotības" vadītāja vēlēšanās pērn, taču zaudēja Andrim Piebalgam.

Pagājušajā nedēļā Piebalgs paziņoja, ka vairs nebalotēsies partijas vadītāja postenim, jo krīze "Vienotībā" ir pārāk dziļa un uzskata, ka viņa vietnieks Smiltēns ir vislabāk piemērots šim amatam.

Ziņu lente
0