Viedoklis

Patriotisma monetizācija: Latvijā parādīsies kvass "Mežabrāļu"

© SputnikЭтикетка квасса "Лесные братья"
Этикетка квасса Лесные братья - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iļģuciema rūpnīcas pārstāvji apstiprinājuši, ka SIA Ilgezeem tiešām grasās uzsākt kvasa ražošanu ar nosaukumu "Mežabrāļu" – NATO propaganda nesusi pirmos augļus.

RĪGA, 4. septembris – Sputnik, Pāvels Kirillovs. Kvasa ražotājs SIA "Ilgezeem" ņēmis vērā jaunākās tendences un gatavojas izlaist jaunu dzērienu "Mežabrāļu kvass".

Vēsturnieks Oļegs Hlobustovs - Sputnik Latvija
Vēsturnieks: Mežabrāļu glorifikāciju īsteno Baltijas politiskās aprindas

Izskatās, ka nesenais skandāls ar "mežabrāļiem" veltītā video ierakstu publikāciju NATO bloka oficiālajā lapā bloka, nav pagājis bez sekām. Parasti tādas akcijas it kā izkustina atļautā robežas.

Tātad, ja NATO var atļauties un arī tur, augšā — Briselē un Vašingtonā nolēmuši, ka bandīti, kas cīnījās pret padomju varu (saskaņā ar oficiālo versiju — Nacionālās pretošanās kustības dalībnieki), ir varoņi, tad var arī nekautrējoties tiražēt šo ideju un pat pelnīt ar to naudu.

Acīmredzot tā arī nolēmuši Rīgas kvasa ražošanas uzņēmumā SIA "Ilgzeem". Kāpēc gan nē? Patriotisms pašlaik tiešām ir ļoti pieprasīts, ienaidnieks stāv uz sliekšņa, jābūt gatavam aizstāvēt savu dzimteni.

Šāda kvasa pieprasījums, iespējams, varētu nākt arī no valsts Aizsardzības ministrijas.

"Mežabrāļu" kvasa etiķešu foto redakcijai atsūtīja uzņēmuma darbinieks, kurš saprotamu iemeslu dēļ vēlējies palikt anonīms.

"Iļģuciema rūpnīca gatavojas ražot tādu kvasu. Kā mēs, darbinieki, varēsim skatīties acīs saviem tuviniekiem pēc tāda!" — viņš emocionāli komentēja attēlu un piebilda: — "Tēls nav svarīgs, iedzīvošanas kāre ir viss!"

Varbūt tā tomēr ir viltus ziņa? Varbūt kvasiņš ir ne tikai stiprs, bet arī "hibrīdis"? Nē, SIA "Ilgzeem" mārketinga speciāliste Ilze Lipsberga apliecināja, ka uzņēmums tiešām gatavojas laist klajā dzērienu ar ideoloģiskām putām.

Krievijas kara vēstures biedrības direktors Mihails Mjagkovs - Sputnik Latvija
Eksperts: "mežabrāļi" nogalinājuši 80% ebreju Baltijas valstīs

Vaicāta, vai ražotājam nav bažu par to, ka krievvalodīgais rūpnīcas produkcijas patērētājs nevēlēsies pirkt kvasu ar šādu nosaukumu, jo "meža brāļu" lomu liela daļa sabiedrības vērtē neviennozīmīgi, vai varbūt plāno "leģionāru kvasa" ražošanu, Lipsberga solīja sniegt detalizētu rakstveida atbildi.

Atgādināsim, ka videoieraksts par "mežabrāļiem" izraisīja diezgan nopietnu rezonansi ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās. Oficiālās Maskavas reakcija bija diezgan skarba. Piemēram, Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova uzrakstīja:

"Šo vēstures kropļojumu, ko NATO apzināti izplata ar mērķi iedragāt Nirnbergas rezultātus, ir jāpārtrauc! Ja šodien Bandera ir varonis, bet "mežabrāļi" — partizāni, kas glābuši Baltiju, kas tad notiks rīt?"

Tagad rītdiena jau ir klāt.

Vai garšos Marijai Zaharovai mūsu jaunais kvasiņš?

Ziņu lente
0