Saakašvili paziņoja par Kijevas pret viņu gatavotajām provokācijām

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasМихаил Саакашвили
Михаил Саакашвили - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc bijušā Odesas gubernatora vārdiem, Ukrainas varas iestādes norīkojušas Ukrainas Tieslietu ministrijai izpētīt viņa nodošanas procedūru Gruzijai. Saakašvili tāpat paziņoja, ka Ukrainas vara viņam draudot, pie tam, "izdara spiedienu uz Polijas varas iestādēm".

RĪGA, 4. septembris – Sputnik. Bijušais Gruzijas prezidents, bijušais Odesas apgabala gubernators Mihails Saakašvili apgalvo, ka Ukrainas varas iestādes gatavojot provokācijas pirms viņa atgriešanās valstī, vēsta RIA Novosti.

Mihails Saakašvili - Sputnik Latvija
Viedoklis
Skrien, Mišonkuli! Saakašvili neizbēgami iejuties Rausīša lomā

Iepriekš Saakašvili, kuram tika atņemta Ukrainas pilsonība, paziņoja, ka atgriezīsies Ukrainā no Polijas teritorijas 10. septembrī caur robežkontroles punktu "Krakoveca".

Viņa partijas "Jauno spēku kustība" locekļi paziņoja par plāniem sagaidīt savu līderi uz robežas un ievest viņu Ukrainā. Ukrainas robežsardze paziņoja, ka grasās atņemt Saakašvili Ukrainas pasi, ja viņš mēģinās šķērsot Ukrainas robežu un neielaist viņu valsts teritorijā.

"Viņi gatavo kādas provokācijas. Es nebūšu izbrīnīts, ja nākamajās dienās viņi mani pasludinās par spiegu vai FDD ģenerāli, Putina labāko draugu, Ukrainas iedragāšanas plānu," — citē Saakašvili "Jauno spēku kustība" partijas preses dienests.

Pēc viņa vārdiem, Ukrainas varas iestādes norīkojušas Ukrainas Tieslietu ministrijai izpētīt viņa nodošanas procedūru Gruzijai. Saakašvili tāpat paziņoja, ka Ukrainas vara viņam draudot, kā arī, "izdara spiedienu uz Polijas varas iestādēm".

"Man liekas, ka būtu saprātīgāk sniegt man iespēju ierasties Ukrainas tiesā bez ekscesiem, bez jebkādām provokācijām. Vienkārši nokārtot juridiskās lietas, pasargāt sevi, kā arī radīt precedentu, ka prezidenta (Ukrainas prezidenta Petro Porošenko – red.) pavēles var apstrīdēt un pat uzvarēt tiesas prāvā, ja tev ir taisnība," — piebilda Saakašvili.

Iepriekš Porošenko atņēma Saakašvili Ukrainas pilsonību. Prezidenta administrācijā to paskaidroja ar to, ka Saakašvili sniedzot nepatiesus datus tās saņemšanas brīdī. Saakašvili tobrīd atradās ASV, vēlāk viņš viesojās Polijā, Lietuvā un Ungārijā. Porošenko paziņoja, ka ar jautājumu par Saakašvili iespējamo atgriešanos Ukrainā ir jānodarbojas IeM, migrācijas un robežsardzes dienestiem.

Ziņu lente
0