Sētniece Ķengaragā uzcēlusi mājiņu kaķiem

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pārsteidzošo mājiņu klaiņojošajiem kaķiem, ko savām rokām uzcēlusi sētniece Ķengaragā, iemīļojuši ne tikai kaķi, bet arī vietējie iedzīvotāji.

RĪGA, 25. augusts - Sputnik. Kaķu "pili", ko ļoti iemīļojuši vietējie iedzīvotāji, uzcēlusi pašvaldības uzņēmuma "Rīgas namu pārvaldnieks" sētniece Natālija Siņicina Ķengaragā, vēsta portāls riga.lv.

Portāla žurnālistiem Natālija pastāstīja, ka par sētnieci strādā pirmo gadu un šo vakanci gaidījusi ļoti ilgi. Sieviete vienmēr ir sapņojusi par privātu māju un piemājas dārzu. Sētnieces darbā viņai izdevies piepildīt sapni un pēc savas gaumes iekārtot pagalmu, ko apkalpo uzņēmums.

Рижский городской канал, архивное фото - Sputnik Latvija
Rīgas policistu apbalvos par slīkstoša cilvēka izglābšanu

Ideja par māju kaķiem Natālijai nav ienākusi prātā uzreiz, turklāt viņa pati atzīst, ka vairāk mīl suņus nevis kaķus. Viņas uzticamais draugs un kompanjons ir basets vārdā Basja.

Vispirms Natālija plānoja uzcelt vienkārši pasaku namiņu, taču pēc tam nolēma, ka tam būtu jānes labums un iecerēja iekārtot mājokli klaiņojošajiem kaķiem. Gandrīz visus būvmateriālus Natālija savāca pie atkritumu konteineriem. Tiesa, nācās tomēr izdot 50 eiro par dzelzs jumtu. "Summa man ir liela, bet nevar tomēr apstāties pusceļā," — pastāstīja kaķu VIP mājokļa arhitekte.

Galu gala apņēmīgā Natālija uzbūvēja nevis pieticīgu būdiņu, bet gan īstu kaķu pili. Fasādes apvītas ar mākslīgo ziedu virtenēm, logus grezno aizvirtņi, jumts ir sarkans un uzbūvētas pat nelielas trepītes pie ieejas. Rajona iedzīvotāji pievērsuši uzmanību šedevram un bieži fotografējas tā fonā.

Piedevām Natālija savā iecirknī izvietojusi paštaisītus soliņus, ko sameistarojusi no parocīgiem materiāliem un riepām. Viņa uzstādījusi skupltūras, iestādījusi rozes un ceriņus. Tagad izdarīgā sieviete iecerējusi vīnogulāju aleju, dekoratīvu koka aku ar ziediem, akmens pili un stārķa ligzdu nokaltušā bērzā.

Ziņu lente
0