Spānijā mirusi vēl viena terora aktā ievainotā sieviete

© Daniel Vil via APBarselona
Barselona - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Spānijā notikušo teroraktu upuru saraksts kļuvis vēl garāks – Katalonijas Ārkārtas situāciju dienests paziņoja par Vācijas pilsones nāvi.

RĪGA, 28.augusts — Sputnik. Saskaņā ar Katalonijas Ārkārtas situāciju dienesta ziņojumu, kļuvis zināms, ka Spānijā nomirusi vēl viena terora aktā cietusī sieviete, vēsta RIA Novosti.

Tādējādi, neseno Katalonijas teroraktu rezultātā skaits bojā gājuši 16 cilvēki.

"Ņemot vērā Vācijas pilsones nāvi, upuru skaits nesen notikušo terora aktu rezultātā pieaudzis līdz 16 cilvēkiem," — atzīmēts  Ārkārtas situāciju dienesta paziņojumā Twitter vietnē.

Ieroči un munīcija - Sputnik Latvija
Eksperts: Eiropas tolerance novedusi pie terorisma izplatīšanās

Kā jau iepriekš tika ziņots, divi terora akti tika pastrādāti Spānijā 17.augustā: Barselonā un Kambrilā. To rezultātā cietuši vairāk kā 110 cilvēki.

17.augustā, dienas vidū mikroautobuss ietriecās ļaužu pūlī Barselonas tūrisma centrā — Ramblas gājēju ielas rajonā. Uzbrukuma rezultātā notikuma vietā gāja bojā 14 cilvēki, un aptuveni 130 tika ievainoti. Viņu vidū ir vairāk kā 20 valstu pilsoņi, arī kāda Krievijas pilsone guvusi nelielas traumas. Latvijas pilsoņi nav cietuši.

Atbildību par terora akta sarīkošanu uzņēmās vairākās pasaules valstīs aizliegtais teroristiskais grupējums "Islāma valsts".

Dažas stundas pēc uzbrukuma Barselonā, Kambrilas pilsētā, kas atrodas 120 kilometru attālumā no Barselonas, notika jauns terorakts. Teroristi tādā pašā veidā uzbrauca virsū cilvēku grupai, septiņi cilvēki tika ievainoti. Četri teroristi tika likvidēti, piektais tika ievainots un vēlāk mira.    

Ziņu lente
0