Latvijas satiksmes ministrs: Maskava un Rīga varētu "strādāt plecu pie pleca"

© Sputnik / Sergey MelkonovLatvijas satiksmes ministrs Uldis Augulis. Foto no arhīva
Latvijas satiksmes ministrs Uldis Augulis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas premjers atzīmēja, ka republika ir ieinteresēta konstruktīvā sadarbībā ar Krieviju tādās nozarēs kā robežsardze, migrācijas jautājumi, muita un transports.

RĪGA, 28.augusts — Sputnik. Rīga un Maskava varētu strādāt plecu pie pleca, paziņoja Latvijas satiksmes ministrs, Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas līdzpriekšsēdētājs Uldis Augulis, vēsta RIA Novosti.

"Pirmkārt, mums ir jārunā un jāstrādā kopā. Ja mēs nerunāsim, neizstrādāsim kopīgus ceļus no tās pašas Ķīnas, mums nekas neiznāks," — viņš teica radiostacijas Baltkom intervijā.

Pēc Auguļa vārdiem, "abās valstīs dzīvo cilvēki, kuri grib maizi ar desu, nevis tikai maizi". "Katrai valstij ir jādomā par to, kā attīstās tās ekonomika. Mēs redzam, ka mēs varam strādāt plecu pie pleca," — viņš piebilda.

Встреча министра транспорта РФ Максима Соколова и министра сообщения Латвийской Республики Улдиса Аугулиса - Sputnik Latvija
Politologs novērtējis Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas sēdes rezultātus

15.augustā Rīgā pēc četru gadu pārtraukuma notika Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijas sēde. Tikšanās laikā ar Krievijas transporta ministru Maksimu Sokolovu Latvijas Ministru Kabineta vadītājs Māris Kučinskis paziņoja par vēlēšanos attīstīt konstruktīvas attiecības starp mūsu valstīm.

Latvijas premjers atzīmēja, ka republika ir ieinteresēta konstruktīvā sadarbībā ar Krieviju tādās nozarēs kā robežsardze, migrācijas jautājumi, muita un transports. Tāpat Latvija vēlas attīstīt sadarbību mākslas un kultūras jautājumos.

Pēc komisijas sēdes Latvijas Valsts Valodas centrs palūdza paskaidrot, kādēļ Auguļa un Sokolova preses konferencē tika izmantotas vārdu kartes krievu valodā. Centra pārstāvis Viesturs Razumovskis paziņoja, ka vārdu kartes krievu valodā ir nepareiza rīcība no organizatoriskā viedokļa un valodas politikas aspektā.

Ziņu lente
0