"Troņu spēles" varoņu vārdos nosauktas ielas

© HBOKadrs no filmas "Troņu spēle"
Kadrs no filmas Troņu spēle - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Austrālijas pilsētas Dželongas varasiestādes pārdēvējušas ielu Lanninster road iemīļotā seriāla "Troņu spēle" personāžu skandalozās uzvedības dēļ.

RĪGA, 25. augusts — Sputnik. Austrālijas pilsētas Dželongas varasiestādes pēc sabiedrības lūguma pārdēvēja vienu no ielām, kas ieguvusi nosaukumu par godu slavenās "Troņu spēles" varoņiem, vēsta The Guardian.

Pilsētas iedzīvotāji sašutuši par sāgas varoņu — brāļa un māsas Džeimes un Sersejas Lanisteru — skandalozu uzvedību. Atgādināsim, ka, saskaņā ar seriāla sižetu, viņu starpā ir intīmas attiecības. Tagad bijusī Lanisteru iela nosaukta par Precinct road.

Kadrs no seriāla Troņu spēle - Sputnik Latvija
Hakeri nolaupījuši "Troņu spēles" nākamās epizodes scenāriju

Pilsētā ir vairāk nekā desmit ielas, kas nosauktas par godu seriāla varoņiem. Šeit ir Barateonu iela, Vinterfela, Taivina Lanistera, Greidžoja un Beiliša ielas, taču par to nosaukumiem sūdzības nav saņemtas.

Dželongas administrācija atzina, ka "Troņu spēles" varoņu vārdā ielas nosauktas fantāzijas trūkuma dēļ, jo izdomāt jaunus oriģinālus nosaukumus mēdz būt ļoti grūti.

Pašu pilsētnieku vidū populārākā ir Snow street. Dželongas varasiestādes apgalvo, ka pieļāvušas lielu kļūdu, nosaucot iemīļotā Džona Sniega vārdā parastu ielu.

"Mēs jau domājām, ka Džons Sniegs ir miris, taču nākamajā sezonā viņš pēkšņi augšāmcēlās no mirušajiem. Vajadzēja nosaukt viņa vārdā lielu prospektu," — sūdzējās pilsētas vadītāji.

"Troņu spēle" ir viens no populārākajiem seriāliem mūsdienās — katras sērijas auditorija sasniedz desmitiem miljonu cilvēku, ieskaitot gan pirātu, gan licencētās versijas skatītājus.

Sāgas sižeta pamatā ir Džordža Mārtina grāmatu "Dziesma par ledu un uguni" cikls. Tajā aprakstīta cīņa par varu autora iztēlotajā pasaulē. Skatītāji iemīļojuši seriālu interesantās aktieru izvēles un negaidīto sižeta pavērsienu dēļ, kuru starpā jāpiemin arī galveno varoņu bojāeja. Seriāla autori saņēmuši jau 38 prestižās prēmijas Emmy.

Ziņu lente
0